Svårslaget Trosa/Vagnhärad gästar arenan

Foto: Redaktionen

STÖTTA LAGET NU! BLI MEDLEM I CLUB 1974

Det råder en härlig stämning i laget efter senaste derbyt där Sosseh fastställde slutresultatet 1-2 för Assyriska FF i slutminuterna. Matchen i sig var hårt spelad med många tuffa dueller och vi får vara tacksamma att grova skador uteblev för laget.

Motståndarna på söndag 14:00, som även den spelas på Södertälje Fotbollsarena, är Trosa-Vagnhärads SK (TVSK). Laget ligger för tillfället nästjumbo i serien efter fyra omgångar med enbart tre inspelade poäng. Laget har en förlust i premiären borta mot Smedby AIS sen har laget tre raka oavgjorda matcher; 1-1 hemma mot Nyköpings BIS, 1-1 borta mot Huddinge IF och senast 2-2 hemma mot Enskede IK.

Ny tränare för TVSK är Pascal Simpson, vilket är ett bekant namn i Södertälje eftersom han ledde Södertälje FK 2015 under deras enda säsong i division 1. Laget består av många unga spelare som håller på att etablera sig i division 2, men det finns även en hel del som leder laget. Ett bekant ansikte är David Strömgren som representerade Assyriska FF halva säsongen 2019 i Division 2. 

Enda mötet mellan klubbarna var säsongen 2020 i division 2 som var en enkelserie. I den matchen vände Assyriska ett 1-0 underläge till 1-2 vinst i andra halvlek med ett mål i slutminuterna av Kyle Konwea. Linus Hillemar hade kvitterat och stod också för assisten till segermålet.

Till TSVK var även Alexander Jacob utlånad förra säsongen där han öste in mål under hösten.

Det gäller för Assyriska att fortsätta på samma spår som under säsongsinledningen för att kamma hem 3 poäng. Laget behöver ert stöd, precis som i derbyt mot Syrianska. Vi ses på arenan imorgon söndag 14:00.

STÖTTA LAGET NU! BLI MEDLEM I CLUB 1974

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩