Stormig batalj slutade med solsken och sång

Det fanns många glädjeämnen i söndagens match; Ferid Ali var tillbaka i spel och målprotokoll, Zelge Fans var tillbaka på allvar och Jakob Rhawi var tillbaka med ännu en seger i bagaget.  [FOTO: Tiama och Morris Esa]

Det fanns många glädjeämnen i söndagens match; Ferid Ali var tillbaka i spel och målprotokoll, Zelge Fans var tillbaka på allvar och Jakob Rhawi var tillbaka med ännu en seger i bagaget. [FOTO: Tiama och Morris Esa] · Foto: Tiama Esa

Det nalkas halvtid i seriespelet när sommaren knackar på porten. Efter två raka vinster ville Assyriska FF fortsätta på samma spår. På besök, ett Karlberg från Kungsholmen som även de spelar en fröjdefull fotboll. Det skulle visa sig bli en stormig kamp.

Assyriska FF med unge målvakten Jakob Rhawi i sin hemmadebut stormade fram på alla cylindrar vilket ställde frågor till ett offensivt Karlberg från start. Det hann bara gå fyra minuter innan pigge Rinor Nushi på inspel av Alagi Sosseh hittade fram till stormande Ferid Ali som rakade in hemmaledningen. Ett vackert mönsteranfall som satte tonen direkt.

Karlberg sjönk hem och vågade inte spela ut sitt register. Mest spel och kombinationer kom från vänsterkanten där Nushi huserade väldigt fritt. Inspel efter inspel borde faktiskt resultera i mer men som så många gånger förut blev skörden undermålig. Första halvlek dominerades ganska klart av Assyriska FF som skapade lägen, fint spel stundtals och en stabilitet i de bakre leden bortsett från några bakåtpassningar. Med andra ord så kändes det som att segern skulle bli bekvämare än på förhand.

Inledningen på andra halvlek visade sig förstärka intuitionen. Det hann knappt gå en minut innan Nushi igen på skarv av Sosseh rann igenom Karlbergs försvar men stoppades bryskt. Domaren blåste och pekade mot straffpunkten. En solklar straff som Sosseh förvaltade lika klart. 2-0 och solen sken över arenan. Bara av farten kunde Ferid Ali punktera matchen när han fick ett drömläge rakt framför mål, ett läge som han verkligen brände totalt. Kroppsspråket efter läget sade det mesta.

Stormen började direkt efter det fina läget, vädret skiftade till regn och blåst samtidigt som Assyriska FF tappade fokus i kombination med Karlbergs påpasslighet att fånga chansen när den dyker upp. Jakob Rhawi som i stort gjorde en grym insats bjöd bortalaget på reduceringen när han släppte bollen till fel spelare, räddade tappert sitt egna misstag men kunde inte hindra returen som rullades in i öppen bur.

Karlberg navigerade sig fram genom stormen kontring efter kontring som tvingade hemmalaget att försvara sig och Rhawi till några rejält svettiga räddningar. Kvitteringen hängde i den blåsiga luften. Hemmalagets passningsspel försvann helt samtidigt som laget sjönk alldeles för djupt ner.

Men sedan dök regnbågen upp tittandes på arenan, det gjorde även inbytte Hugo Fernandez som tog tag i bollen, dribblade sig fram på högerkanten ända in i straffområdet och fälldes ganska klumpigt av Karlbergförsvarare. Ytterligare en straff tilldelades Assyriska FF, även den solklar och jag kommer inte ihåg senast laget tilldelats två straffar i samma match. Med Sosseh utbytt och knappa 10 minuter kvar av matchen klev Ferid Ali fram, han gjorde inga misstag och 3-1 till Assyriska FF på resultattavlan var ett faktum.

Men stormen ville inte lugna ner sig än, precis på slutet ledde ett bolltapp i offensiven till en kontring som återigen tvingade Rhawi plocka ut andra bollen från nätmaskorna. Nervösa, oorganiserade och väldigt onödiga slutminuter kunde till slut passera, stormen var över. Solen sken och sången ekade mot betongen.

På slutet blev det lite virrigt och kanske för många sena byten, men allt som allt gjorde hemmalaget en bra insats men saknar fortfarande det lilla sista för att punktera tillställningarna. En match som ändå vanns helt rättvist och blev mer spännande än den borde bli. Många spelare gjorde riktigt bra insatser men Rinor Nushi och Marcus Linday borde nämnas speciellt mycket denna dag. Vi gratulerar laget till tre nya poäng och fortsatt serieledning och önskar dem en mindre stormig match i Norrköping där man ställs mot Sleipner kommande lördag.

Nästa hemmamatch spelas den 26:e juni kl 17:00 mot IFK Lidingö och det blir den sista innan en månads sommaruppehåll. Ta på er färgerna och kom ner till arenan för att sjunga laget till ny seger.

Skribent:Mrad Barsom