Stora siffror i genrepet

Victor Åsberg stod för ett mål och en assist på sina 45 minuter mot Sollentuna FK.  [ARKIVFOTO: Tibella Esa]

Victor Åsberg stod för ett mål och en assist på sina 45 minuter mot Sollentuna FK. [ARKIVFOTO: Tibella Esa] · Foto: Tibella Esa

På lördagseftermiddagen åkte Assyriska upp till Sollentuna för att spela sin sista träningsmatch inför premiären 3 april. För Assyriska betydde det att komma så nära serieformen som möjligt och få viktiga svar inför seriestarten. Det blev en målrik historia som gick i hemmalagets favör.

I mål stod Nahir Saliba, men i backlinjen testade tränarna en ny formation där lagkapten Nemrud Awrohum flyttades ut på högerkanten. I mitten återfanns veteranen David Durmaz och nyförvärvet Alan Arslan. Cihan Gavgacioglu fick och testa på som vänsterback, annars har han spelat mittlås tillsammans med nämnde Awrohum. Högermittfältet togs av Linus Hillemar och mittfältet av Adonis Pelagia, Romario Navarro och Marcus Linday. Vänsteryttern tog Rinor Nushi hand om och på topp återfanns Alagi Sosseh.

Domaren hade knappt hunnit blåsa igång matchen innan Sollentuna hade gjort första målet på en fin genomskärare som gav deras målskytt en solopromenad mot Saliba och ett 1-0 i tredje matchminuten. 2-0 kommer också kvarten senare men trots detta startade Assyriska matchen riktigt bra och gjorde det svårt för Sollentuna att spela sin fotboll. Laget gjorde mycket rätt och ägde bollen stora stunder, hade 7-8 skott på mål och en ribbträff men utan få utdelning.

I jakten på en reducering lämnade dock Assyriska stora ytor bakåt och blir på nytt enkelt straffade. 0-3 i baken efter 35 min känns inte rättvist på något sätt. Assyriska är spelförande, men har väldigt dålig skärpa framför målet. Det blir inga fler mål i första halvlek.

 

Till andra halvlek gjorde Assyriska tre byten. Ut gick Pelagia, Hillemar och Arslan och in kommer istället Victor Åsberg, King Hägg Obinongo och Martin Stigemalm. Det skulle visa sig ge effekt direkt när man började återhämtningen genom att Åsberg dunkade in reduceringen med ett hårt skott från utanför straffområdet och sedan assisterade han även till Navarro och plötsligt var man bara ett mål från kvittering.

 

Assyriska låg rätt i i sitt presspel och kvävde Sollentuna högt upp banan. Åsberg tillsammans med Navarro, Nushi, Linday och Gavagacioglu styrde det mesta va spelet framåt och Assyriska jagade 3-3. Men mitt i offensiven lyckades laget sätta varandra i knipa och släppa in ännu ett mål och 4-2 till Sollentuna.

Med bara minuter kvar av matchen tvingades King att glidtackla en motståndare i eget straffområde och domaren pekade bestämt på straffpunkten. Slutsiffrorna skrevs till 5-2 i Sollentunas favör och det säger ganska mycket men inte allt. Nu hoppas vi på en bra träningsvecka och att fler av våra spelare hittar sin högsta nivå, det kommer att behövas i premiären.

Skribent:Redaktionen
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩