Spelarprofilen: Andreas Yacob-Haddad


Andreas Yacob-Haddad kom till Assyriska redan som 17 åring. Under förra årets cup-äventyr var han skadad och funderade på att lägga av med fotbollen, det som höll honom kvar var Zelge Fans och deras uppmuntran. Om det och mycket mer pratade vi om, med killen som lätt kan uppfattas som en diva men som egentligen är riktigt ödmjuk.

Första samtalsämnet var 1-2 förlusten mot Häcken i söndags.
- Det känns för jävligt, vi spelade hur dåligt som helst. Vi kom inte in i matchen och backade hemåt för mycket. I halvtid fick vi en riktig utskällning och vi pratade om att vi måste gå ut och kämpa. Vi gjorde ett mål i andra halvlek, men det räckte inte. Det var i första halvlek som vi förlorade matchen.

Andreas berättar vidare att många av killarna kände sig sega i benen på matchdagen och säger att laget hade en dålig dag.
- I en serie på 30 matcher har man nog dåliga dagar på 10 av dom. Dom bästa lagen lyckas dock vinna trots en dålig dag och det har vi faktiskt gjort.

Spelaren med nummer 9 på ryggen tror mycket på sitt lag och förklarar med ett skratt att laget inte har några svaga sidor. Dom starka sidorna är dock många enligt honom, bland annat att man spelar som ett lag och att dom flesta är tekniska.
- När vi spelar som vi ska är vi bäst i Superettan, därför tror jag att vi kan gå hur långt som helst i år. Det är inte omöjligt att gå upp till Allsvenskan. Det är min dröm, att få ta upp Assyriska till Allsvenskan, det är jag skyldig klubben och supportrarna efter allt som dom har gett mig.

Under stora delar av förra säsongen var Andreas skadad och missade därför cup-äventyret. Han kände sig sviken av folk som hade stått bakom honom under framgång men sedan vänt honom ryggen när det gått sämre. Under denna svåra tid skrev han en dikt som han har tatuerat på bröstet.

"Don?t stand by my side sometimes
Do it all time
Or no time"

Många gånger under den perioden tänkte han sluta spela fotboll.
- Efter att jag hade opererat mitt knä kändes det tungt. Under många matcher satt jag på läktaren tillsammans med Zelge Fans, dom är helt otroliga! Det var dom som fick mig att vilja spela fotboll igen, dom är nog dom bästa fansen i hela Sverige.

Inför cupmatchen mot Brommapojkarna är Andreas hoppfull.
- Det är en viktig match för mig eftersom även jag vill vara med om ett cup-äventyr. 1-0 räcker för oss men jag tror att vi vinner med 2-0.

FAKTA
Namn: Andrea Yacob-Haddad
Ålder: 22
Bor: Jakobsberg
Yrke: står vid kassan i farsans restaurang
Civilstånd: förlovad i två år, vi ska gifta oss i november
Position: Anfallare
Tröjnummer: 9
Bra på: inget, jag försöker spela fotboll, ha ha
Mindre bra på: allt
Rädd för: ormar
Gör om 10 år: då är jag 32 år och kanske tränare i Assyriska, ha ha
Om du vore ett djur, vilket djur skulle du då vara: en leopard, dom är snabba och jag har alltid velat vara snabb
Om du fick ta med dig tre saker till en öde ö, vad skulle du då ta med dig: min fästmö, en boll och min telefon
Beskriv dig själv med tre ord: skojig, öppen och jag är alltid mig själv

Skribent:Ilona Aslan, Christine Ah
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩