Sossehs dubbel vände derbyt

Sossehs två mål avgjorde matchen för AFF. [Foto: Tiama Esa].

Sossehs två mål avgjorde matchen för AFF. [Foto: Tiama Esa]. · Foto: Tiama Esa

Inför matchen handlade mycket om manifestationen till minnet av dem som blev offer under folkmordet 1915, det som i folkmun kallas Seyfo. Derbyt sammanföll exakt på minnesdagen för folkmordet. Båda lagen gick ut tillsammans som enad front. Det tog inte lång tid innan det enade blev två fronter igen.

Inledningen var vacker, respektabel och vibbarna från läktarna påminde lite om fornstora dagar. Matchen i sig, borträknat dem första tio minuterna blev det motsatta. Publiken han knappt kalibrera sina stämmor innan Alagi Sosseh missade ett totalt friläge fint framspelad av Rinor Nushi som ikväll gjorde sin bästa match i den rödvita tröjan.

Syrianska föll bakåt tidigt men kontrade effektivt, den första kontringen kom redan tre minuter efter Sossehs friläge. Ramez Matti tidigare i Assyriska drev bollen, kroppsfintade på högersidan, skar in och avslutade fantastiskt i det bortre krysset. 0-1 på resultattavlan och en påminnelse om att derbyn lever egna liv. Assyriskas övertag kom av sig ganska snabbt trots att inte Syrianska hotade något nämnvärt. Lagen bytte onödiga tacklingar, tjafs och slarv istället för att fokusera på fotbollsspelandet. Innan domaren som för övrigt inte klarade dennas sorts match blåste av för halvtid hann Majkel Bagir utnyttja ett slarv med att avsluta i stolpens utsida.

Andra halvlek fortsatte i samma stil men där onödigheterna ökade. Först var det mer eller mindre ett mirakel att inte Syrianskas målvakt som drällde med bollen inte blev straffad för en kapning mot Sosseh som snodde bollen utanför boxen. Inte ens en varning? Assyriska FF låg på trots matchens karaktär vilket till slut gav utdelning. Rinor Nushi fintade bort sin back och spelade in bollen till en för dagen urstark Sosseh. Han stötte in kvitteringen på ren vilja vilket får anses välförtjänt. Dem få chanser som ändå uppstod fick Assyriska. Cihan Gavgacioglu kunde med lite marginaler nickat in en hörna och Christian Aphrem med lite mer kyla på sitt friläge borde ha givit Assyriska ledningen. Klockan tickade mot 90.

Där emellan rök flera spelare ihop och många tacklingar som borde renderat i varningar uteblev. Syrianska såg tröttkört ut men Assyriska verkade inte kunna förvalta sina chanser eller spela fram till rätta adresser. Derbyt verkade gå mot ett oavgjort resultat vilket inte hade varit orättvist men så i den tredje övertidsminuten fick Assyriska FF straff då en försvarare i Syrianska fått bollen på handen i en nickduell.

Fram klev kvällens matchhjälte Sosseh och placerade in bollen väldigt behärskat. 1-2 och vändningen ett faktum. Glädjescenerna bland supportrarna visst inga gränser. Tilläggstiden blev hackig och ännu stökigare än ordinarie matchtid. Fyrverkeripjäser från läktarna och tjafs fick domaren att avbryta matchen. Där och då trodde många på att matchen inte skulle återupptas. Lyckligtvis lugnade supportrarna ner sig och när domaren äntligen blåste av matchen klev Assyriska FF av derbyt som segrare.

Summerar man tillställningen så borde Assyriska redan i början tagit ledningen och spelar ut hela sitt register. Men i derbyn är ingenting en garanti. Istället blev det mer av en kamp och tuffa tag där Assyriska var det lag som förlorade mest på det. Man ska ändå ge laget stor cred för sin kämparglöd och karaktär när man vänder på steken. Ytterligare en vinst och tre poäng är det som i slutändan räknas.

Näst match spelas mot Trosa-Vagnhärad den 1:a maj kl 14.00 på Södertälje fotbollsarena. Kom gärna och stötta laget igen.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩