Seriefinal på söndag mot Nyköpings BIS

Det blir en spännande seriefinal mellan AFF och Bissarna. [Foto: Tiama Esa].

Det blir en spännande seriefinal mellan AFF och Bissarna. [Foto: Tiama Esa]. · Foto: Tiama Esa

Efter sex spelade omgångar befinner sig Assyriska FF i ensam serieledning i Division 2 Södra Svealand. Laget har plockat 16 av 18 möjliga poäng och har tre poäng fler än söndagens antagonister: Nyköpings BIS, som placerar sig på en andra plats. Det råder därav en tidig seriefinal att se fram emot, med förhoppningen att Assyriska lyckas cementera serieledningen.

Nyköpings BIS var sånär att redan förra säsongen ta sig upp till Ettan, men klubben fick avdrag på sex poäng eftersom de på ett felaktigt sätt registrerade den förre Assyriskaspelaren Moussa Corso Traoré. Efter det tappade laget stimmet och greppet i toppstriden och slutade på en tredjeplats. Hade inte förbundet valt att dra av de sex poängen hade ”Bissarna” förmodligen spelat i Ettan nu.

Denna säsong har de hunnit med att vinna fyra matcher, kryssa en och senast åka på en tung 0-2 förlust på hemmaplan mot Enskede IK, vilket är det enda nederlaget för säsongen.

Truppen är väldigt lik förra säsongens upplaga, med få undantag. Även huvudtränaren Suad Gruda går in på sin tredje säsong med klubben. Det är således en klubb med kontinuitet, ett samspelt lag och med ambitioner att spela högre upp i seriesystemet.

Det blir sannerligen en intressant match med två klubbar med ambitionen att ta sig upp. Det är upp till bevis vilket lag som vill det mest. 

Skadelistan för Assyriska har reducerats aningen och spelarna som med all förmodan missar matchen är Romario Navarro, Eufrat Barmousa, Alexander Jacob och Alan Arslan. David Durmaz, Alagi Sosseh och Nahir Saliba är tillbaka efter frånvaro.

Ta dig till arenan på söndag och stötta laget mot tre poäng!

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩