Seger och tre viktiga poäng

Bachir Katourgi stod för ytterligare ett mål i matchen mot Huddinge IF.

Bachir Katourgi stod för ytterligare ett mål i matchen mot Huddinge IF. · Foto: Caroline Envia Khamo

I och med att gårdagens derby mellan Syrianska FC och United IK slutade med knapp seger för den sistnämnda blev denna match ännu viktigare, först för att haka på men samtidigt skapa lucka neråt.

Slutspurten är nu igång på riktigt.

För motståndet stod Huddinge som kom till Södertälje med bra form och en gnutta tro på att man kunde vara med i racet om kvalplatsen. Inledningsvis var det just Huddinge som tog tag i taktpinnen där man ofta kom runt på högerkanten. Redan i den femte matchminuten kunde man tagit ledningen men med lite flyt lyckades Assyriska FF freda sin bur.

Hemmalaget svarade några minuter efter med ett friläge som Alagi Sosseh tyvärr inte förvaltar på bästa sätt. Efter denna sekvens biter sig Assyriska fast i offensiven samtidigt som spelet börjar öppna upp sig lite mer. Via en öppnande boll där Sosseh levererar till en studsande Rinor Nushi som i sin tur väggar med Martin Stigemalm och sedan lugnt assisterar en mycket kylig Ferid Ali som placerar in ledningsmålet behärskat. En vacker kombination och hemmaledning.

Assyriska FF tar över kommandot och precis innan halvtimman tickat skickar Nushi iväg en svepande passning från ena sidan till en smart löpande Bachir Katourgi som utför nästa moment exemplariskt. En kontrollerad mottagning, en klassisk skottfint och avslutningsvis en behärskad vänsterplacering. Tvåmålsledning och en bra grund för att rycka ifrån totalt i andra halvlek. Istället blev en farlig nick från Huddinge det sista som händer i första halvlek och en indikation på att matchen ändå inte var helt slut.

Kapten Nemrut Awrohum får direkt i den andra halvleken ett drömläge att öka på ledningen med en nick i öppet läge men tyvärr ville inte bollen in.

Istället lyckades Huddinge kombinera sig vackert genom Assyriskas central linje och sätta reduceringen vilket även skapade nerver. Nerver som ganska kort efter borde klippas av då Ferid Ali väldigt smart spelar fram en helt fristående Linus Hillemar som skjuter högt över. Sånna lägen måste man helt enkelt förvalta oavsett divison.

Matchen utvecklas till en kamp där båda lagen blandar och ger. Huddinge som går för en kvittering men kommer inte närmare än ett avslut som Marco Atanakovic tippar till hörna. Några svettiga slutminuter med tillägg fick avsluta matchen som ändå Assyriska FF vinner välförtjänt men där man som många gånger förut släpper in motståndet in i matchen.

Grabbarna får ladda om nu och göra sig redo för att ta emot Värmbol den 18:e september kl 17:00 på Södertälje arena.

Skribent:Mrad Barsom