Seger för damerna i premiären

På fredagen var det äntligen dags för seriepremiär för A-damlaget. detta efter att serien hade skjutits på ett flertalet gånger på grund av pandemin. Fredagens motståndare var Stigtomta IF som redan hade en förlust i bagaget innan drabbningen mot Assyriska FF.

Matchen startar på det bästa möjliga sätt genom att kapten Babilonia 'Babbi' Awrohum, syster till Nemrut Awrohum, tar sig runt på högerkanten och slår ett inlägg som når Petra Khoury som stöter in ledningsmålet för bortalaget efter cirka 20 minuters spel.

- Det är en obeskrivlig känsla, målet motiverade resten av laget till att bevara ledningen, svarar Petra Khoury.

Efter ledningsmålet började Stigtomta ta över mer och mer och bjöd stundtals på ett fint offensivt spel. Trots det lyckas Assyriska hålla ledningen in i halvtidspausen. Patricia Aphrem förklarar vad tränare Hanna Aphrem sade i halvtid.

- Han sa att vi behövde bli aggressivare i vårt spel och vara mer beslutsamma.

Relativt tidigt in på andra halvlek släpper Assyriska in 1-1 efter ett solomål av Stigtomtas spelare. Vänsteryttern lyckades komma runt på Assyriskas högerkant och sedan sköt ett skott som retfullt rullar in i mål bakom Asso. Det var därmed kvitterat efter 56 minuters spel.

Stigtomta började nu spela ännu mer aggressivt i och med kvitteringsmålet. Assyriska behövde ställa om efter det insläppta målet där Stigtomta tryckte på rejält i 10 minuter. Assyriska lyckades kontra i den 76:e minuten efter att Stigtomta tappade bollen där Khoury hade bollen och lyckligtvis tar bollen på en av Stigtomta spelarnas hand vilket ledde till att domaren blåste straff för Assyriska.

Khoury som redan hade gjort ett mål i matchen, tog straffen och satte dit den stensäkert i det vänstra hörnet och 1-2 var ett faktum.

Efter att Assyriska återigen tog ledningen så tryckte Stigtomta ned bortalaget i hopp om att få ett till kvitteringsmål. Damerna fick slita och kämpa i försvarsspelet och lyckades hålla undan, vinsten var därmed ett faktum. Kapten Awrohum förklarar hur det var att leda laget för första gången i tävlingssammanhang.

- Det är en ärofylld uppgift att leda ett ungt och relativt nystartat lag. Att få det förtroendet av både tränare och spelare är ju stort och uppskattat! Dessutom är det alltid bra och skönt att vinna seriepremiären, man får mer självförtroende för resten av säsongen. Detta förblir ett kvitto på att det vi kämpat och strävat efter gav resultat. Jag kommer fortsätta att pusha, motivera, lyfta och coacha laget i det mån jag kan, menar Awrohum.

Petra Khoury tillägger på det 'Babbi' sade.

- Det är viktigt att ta hem tre poäng i premiären och få en bra start på säsongen, sedan är det ju alltid väldigt kul att hamna på målprotokollet också, avslutar Khoury.

Nästa match för damerna spelas på lördag 21 augusti, tid ännu inte bestämd.

Skribent: Emanuel Barmasi

Skribent:Emanuel Barmasi