Rinor "Nuri" Nushi klar för Assyriska FF

  Rinor "Nuri" Nushi poserar med Assyriskatröjan som han kommer att bära under den kommande säsongen. [FOTO: Christian Hanna].
  Truppbygget inför nästa säsong fortsätter och Assyriska har gjort klart med sin andra spelarvärvning för i år. Det är den offensivt skicklige Rinor “Nuri” Nushi som förstärker truppen. Redaktionens Christian Hanna satte sig ned med den nyblivna 26-åriga spelaren på den svala onsdagseftermiddagen för en kort intervju. En eftermiddag som laget egentligen skulle haft sin första träning, men som den rådande smittspridningen satte käppar i hjulet för.  

  Välkommen till Assyriska! Varför blev det Assyriska och hur känns det att vara här?

  -Tack så mycket! Jag fick samtal från klubben rätt tidigt och det är en fin och välskött klubb som jag spelat mot tidigare. De visade direkt att de ville ha hit mig och hade en plan för mig. Klubben har ambitioner att ta sig upp igen vilket var lockande och matchar mina egna ambitioner att spela så högt upp som möjligt. Därför kändes helheten väldigt bra och jag har fått ett bra intryck av klubben där det finns många drivande personer som vill klubben väl och som vill ta tillbaka föreningen till toppen, berättar Nushi.

  Nushi spelade som ung i Hammarby och blev i tidig ålder värvad av AFC Eskilstuna och var med i resan till Allsvenskan. Han har även hunnit med att representera pojklandslaget för 96-generationen och med en kort sejour i England, närmare bestämt i West Ham Uniteds ungdomslag som tonåring. Senast kommer han från Segeltorps IF, vilket han har gemensamt med Assyriskas nya tränarduo. Nushi berättar vidare om relationen till tränarna och hur han tror arbetet med tränarna kommer fungera. 

  - Jag satt första gången med Hassan (Hallal) för för två år sedan och vi klickade väldigt bra. Det är en bra människokännare som tänker på både spelaren och människan. Som tränare har han fått ut glädjen ur mig och jag känner att jag kan vara mig själv och göra min grej. Han är driven, planerar bra och har mycket disciplin vad gäller tider, träning etc. Båda tränarna kompletterar varandra på ett bra sätt och det är en stor anledningen till att jag skrev på för klubben. Delvis att Assyriska kom med ett bra projekt och helhet samt att jag har tränarna bakom min rygg som vet vad jag går för, vilket känns tryggt. Med en bra trupp kommer de att göra det väldigt bra med att ta upp föreningen till ettan igen, förklarar Nushi.

  Som fotbollsspelare är han flexibel och kan i en offensivt position spela både till vänster, höger och centralt som offensiv mittfältare, där det senare var hans regelbundna position i Segeltorps IF. 

  - Min största egenskap är en mot en- spelet där jag gillar att utmana och dribbla mycket. Samtidigt är jag ganska snabb, löpvillig och har bra teknik, vilket jag kan bidra med i det offensiva spelet, menar Nushi. 

  Målsättningen och ambitionen för föreningen i år är självklara; de vill ta steget upp igen, men det kommer vara en utmaning med tanke på den tuffa serien klubben hamnat i. Nushi delar samma mål som klubben och förklarar vad som krävs för att nå målen.

  - Jag kommer med min rutin, erfarenhet och vill hjälpa grabbarna. Som sagt är jag en offensiv spelare och hoppas bidra med mycket poäng. Dessutom ska jag försöka pusha laget och vara en ledare. Jag är en vinnarskalle och vart jag än går är det bara vinst som gäller. Målet är därför att alla ska dra åt samma håll, vi ska träna hårt och göra en ordentligt bra säsong, berättar Nushi 

  Vad har du för meddelande till supportrarna? 

  -Jag hoppas kunna få med supportrarna till arenan. Det kommer krävas stöd från dem och det är alltid roligt att ha publik och stöd på plats från läktaren. Därför hoppas jag att jag och laget kan fylla arenan igen, avslutar Nushi 

  Vi vill tacka Rinor Nushi för snacket och önskar honom och laget lycka till med säsongen. 

  Skribent:Christian Hanna
  Fotograf:Christian Hanna
  Dela artikeln