Reducerat Assyriska fick svårt mot Sandviken

Målvakten Hossin Lagoun tvingades lämna matchen, med förfarad hjärnskakning, efter bara nio minuter.  [FOTO: Redaktionen]

Målvakten Hossin Lagoun tvingades lämna matchen, med förfarad hjärnskakning, efter bara nio minuter. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Botten mot toppen brukar oftast sluta på ett sätt, men i inledningen av matchen såg det ut som att Assyriska ville ändra på det. Trots sjukdomar, skador och målvaktsbytet i inledningen av matchen såg det som att Assyriska skulle skaka om toppen och blåsa liv i bottenstriden. Men fotbollens logik blev till slut starkare.

Tidigt på matchdagens morgon kom två återbud p g a av sjukdom, det ena från Marcus Linday och det andra från Gabriel Aphrem. Två centrala mittfältare satta ur spel. Sedan tidigare var även båda yttrarna Linus Hillemar och Hugo Rödlund inte aktuella p g a skador. Detta försatte självklart lagledningen i en prekär situation när bussen mot Sandviken var redo för avgång.

Väl framme i Sandviken skulle det visa sig att det fanns en del otur kvar som väntade Assyriska. Matchen var knappt sex minuter gammal när Assyriskas målvakt Hossin Lagoun krockade med en motspelare, så olyckligt att han tre minuter senare tvingades avbryta med en förfarad hjärnskakning. Nahir Saliba hann knappt värma upp innan han slängdes in i hetluften.

Trots dessa avbräck såg det ändå plötsligt ljust ut när Assyriska fick hål på Sandvikens annars vattentäta försvar, inte bara en gång utan två gånger om – båda målen signerade Assyriskas specielle målskytt Antonio Yakoub som nu är upp i 11 mål, det placerar honom som 5:a i Ettan norras skytteliga bara fyra mål efter skytteligaledaren Marijan Cosic i BP.

Yakoubs 1-0 var ett fint placerat skott med vänstern där han fick driva fram bollen längs med straffområdeslinjen och lurade i princip hela försvarslinjen innan bollen placerades vid bortre stolpen. Andra målet kom bara fem minuter senare när högerbacken och veteranen David Durmaz befinner sig på offensiv planhalva och sticker in bollen till Yakoub framför mål, Yakoub möter bollen med högern och 2-0 är ett faktum efter 18 minuters spel.

Yakoub är sedan nära att öka på till 3-0 men istället är det Sandviken som får reducera genom en läcker passning som skär igenom Assyriskas något höga försvar. Ahmed Bonna placerar in bollen, förbi en utrusande Saliba, vid bortre stolpen. 2-1 till Assyriska blir halvtidsresultatet och här känner alla att det kan bli minst en poäng för Assyriska om vi lyckas med att inte tillåta Sandviken att göra ett snabbt mål och komma in i matchen.

Dessvärre är det exakt det som händer direkt i andra halvlek, redan i matchminut 47. Ett ganska ofarligt inlägg som borde kunnat nickas ut till hörna eller inkast av veteranen David Durmaz bröstas istället ner till egen målvakt. Bröstningen är så svag och felriktad så att den går till motspelaren Naeem Mohammad får tag i bollen och avslutar mot Saliba. Saliba räddar men returen hamnar hos John Junior Igbarumah som placerar kvitteringen i tomt mål.

Trots att det v ar en hel halvlek som återstod med ställningen 2-2 kändes det som att Assyriska återigen agerade som ett typiskt bottenlag. Man tappade moralen och hoppet och hotade inte längre Sandviken. Det var istället hemmalaget som stärkta av målet bara öste på och lyckades göra tre till innan domaren blåste av matchen.

3-2 är ett snyggt skott från vår högerkant som går över Saliba. 4-2 är ett mentalt hjärnsläpp där flera av våra spelare är inblandade i och på övertid kommer också 5-2 som även det är ett bevis på att Assyriskas försvar checkat ut och redan satt på bussen på väg hem.

Med nio matcher kvar av säsongen och en hemmamatch där mycket av bottenstriden kommer att avgöras kan vi bara önska att skade- och sjukstugan för Assyriska tar slut och att vi samlar ihop laget för revansch på sig själva. Det är fortfarande tre poäng upp till säker mark och 27 poäng kvar att spela om.

Skribent:Redaktionen