Publikfest i mållöst derby

Zelge Fans skapade en fantastisk inramning under söndagens derby.

Zelge Fans skapade en fantastisk inramning under söndagens derby. · Foto: Caroline Envia Khamo

Derby, sol och publikfest. Det efterlängtade derbyt hade allt man hade kunnat önska sig- förutom mål. Båda läktarna skapade en oförglömlig inramning med tifon och sång. Matchen i sig var inte lika minnesvärd och kantades mestadels av tuffa dueller från båda hållen. Som det brukar vara i derbyn var det mycket vilja, adrenalin och kämparglöd, men inget finlir.

Innan spelarna hade hunnit komma ut på plan började brandlarmet på arenan tjuta när supportrarna började tända pyroteknik. Därefter fick stora läktaren tömmas som en säkerhetsåtgärd och även spelarna fick evakuera. Matchen fördröjdes 45 minuter, vilket lär ha tagit på spelarna mentalt. 

När matchen väl var i gång hände inget anmärkningsvärt och varken Assyriska eller Syrianska lyckades etablera något väl fungerande spel. I stället var det många långbollar och uppspel på anfallare som skapade farligheter.

En sådan farlighet uppstod i den 25:e minuten när vindsnabbe Linus Hillemar snappade upp en långboll på högerkanten och tog en av sina patenterade ruscher mot mål. Tyvärr var skottet från Hillemar tämligen centralt och inga större bekymmer för målvakten. Samma Hillemar skulle få chansen från nära håll på en hörna, men han lyckades inte träffa bollen med bredsidan.


Syrianska var heller inte helt ofarliga och i slutet av första halvlek kontrade de och hamnade tre mot två, men nyförvärvet Kennedy Igboananike valde att avsluta och målvakten Marko Atanackovic kunde fånga bollen ganska enkelt.


Andra halvleken var även den otroligt svårspelad. Syrianska kom ut som det bättre laget och vann mer dueller, men ändock skapades inga vassa lägen. Lagen turades om att äga bollinnehavet, men utan att lyckas hota ordentligt.


I slutet av matchen hade Assyriska ett ypperligt läge att avgöra matchen när Cihan Gavgacioglu, som spelade vänsterback, tog sig fram på vänsterkanten och slog ett lågt inspel som AFF- spelare inte lyckades förvalta.


När domaren valde att lägga till sju tilläggsminuter fick båda lagen adrenalin och det märktes att båda lagen ville vinna. Under dessa sju minuter svängde spelet fram och tillbaka- kontring efter kontring. Men även nu var inget av lagen tillräckligt effektiva för att kunna avgöra.


Ljuspunkten för dagen är den otroliga inramning som båda läktarna bjöd på. Det är härligt att invånarna i Södertälje engagerar sig i fotbollen igen, det har verkligen saknats på sistone. Tack till alla som bidrog till den härliga inramningen!


Nästa match för Assyriska spelas på bortaplan mot Trosa- Vagnhärad SK på lördag 20 augusti 14:00.

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩