Publiken är viktigaste nyförvärvet

Vårsäsongen slutade i moll för vårt kära Assyriska. Sex raka förluster och nedflyttningsplats gör riktigt ont i våra Assyriskahjärtan. Det enda positiva på våren var att publiken återigen var välkommen tillbaka till sin arena. Nu står höstsäsongen inför dörren och då kommer supportrarna att spela en avgörande roll. Ordförande Moussa Esa delar med sig av sina tankar inför andra halvlek av säsongen 2021.

Två kalenderår och två och en halv säsong som ordförande för den enda klubben som betyder något för mitt fotbollsengagemang har varit otroligt lärorika och fyllda med stor glädje och stolthet. Två sportsligt framgångsrika säsonger har följts av en tung vårsäsong där vårt lag just nu parkerar på nedflyttningsplats. Det är den sportsliga aspekten.

Ur den ekonomiska och mänskliga aspekten har vi som styrelse jobbat hårt för att stabilisera vår grund som fotbollsklubb. För att vi ska kunna leva vidare och utvecklas till den elitklubb med stort samhällsansvar som vi vill vara. På vägen har vi fått tampas med två tragiska dödsfall och en pandemi som lamslagit hela vår verksamhet.

Flera i styrelsen, inklusive mig själv, har vid flera tillfällen varit nära att kasta in handduken. Det har inte varit lätt, tvärtom. Jobbet inom styrelsen för Assyriska FF har nog aldrig varit så svårt med tanke på omständigheterna omkring oss. De som haft rollen tidigare kan nog skriva under. Ändå har vi varit en handfull personer som kämpat och krigat för att hålla skeppet flytande och i rätt riktning.

Vi har lyft upp egna produkter, startat ett damlag, ökat antalet ungdomsspelare, betat av en del av våra skulder, avancerat en division och gjort alla våra plikter mot klubben. Man kan tro att vi har en stor organisation och stort stöd, men vi har varit en handfull personer och några få eldsjälar som jobbat för att åstadkomma allt detta.

Jag vill tacka alla som jobbat sida vid sida med mig och visat sin kärlek till klubben, speciellt de som lagt sina personliga konflikter åt sidan och värderat kärleken till klubben högre. Utan er skulle ingenting av de två senaste åren vara möjligt. Stort tack!

Ni som följt klubben vet att Assyriska har bytt tränare och rustat med nya spelare, men det är inte säkert att det räcker för att rädda kontraktet. Det som spelar den mest avgörande rollen är det viktigaste nyförvärvet; publiken! Ni våra supportrar behöver komma till varje hemmamatch och göra er hörda, visa era färger och låta styrelsen, ledarna och spelarna känna att ni är med oss.

Serien börjar direkt med två avgörande hemmamatcher, den första nu på söndag 15 augusti kl 19:00 mott Sollentuna FK. Välkomna till ert hem, Södertälje Fotbollsarena.

Moussa Esa, ordförande
Assyriska FF

Skribent:Moussa Esa
Dela artikeln