Premiärfesten kom av sig

Alagi Sosseh startade festen när han öppnade målkontot för säsongen.  [FOTO: Morris Esa]

Alagi Sosseh startade festen när han öppnade målkontot för säsongen. [FOTO: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

April, vårkänslor och premiär för två av stadens just nu bästa lag. Publiken var välkommen tillbaka och Zelge Fans lovade en comeback med stil, och för motståndet stod ett annat Södertäljelag, United IK. Det var med andra ord bäddat för fest och länge var det också feststämning, men tyvärr höll det inte i 90 minuter.

United IK som förra året missade uppflyttning på målsnöret stod som motståndare på andra sidan. Assyriska FF ställde upp med en bra balanserad elva där Alagi Sosseh spelade som target längst upp. Inramningen gav matchen ytterligare en dimension där intresset verkade vara på topp denna helg.

Hemmalaget började bäst redan från minut ett. Spelövertaget var ganska tydlig och bollvinsterna täta. Linus Hillemar som gjorde en otrolig första halvlek kom runt gång på gång längs högerkanten. Tyvärr fastnade inspelen oftast på en försvarare. Innan klockan ens hann ticka tio brände Sosseh ett ypperligt friläge från bara två meters håll. Den vackra framspelningen kom från nye vänsterbacken Martin Stigemalm. Spelövertaget ökade medan United IK ofta hamnade fel i sin positionering. Så även vid en hörna då Nemrud Awrohum sånär nickade in ledningen. Bollen tippades över ribban av Dejan Garaca.

Med lite marginaler och fokus vid omställningar borde Assyriska FF redan haft två bollar inne. United IK stack upp väldigt sporadiskt det var mer tillfälligheter än ordnat anfallspel som oroade hemmalaget.

1-0 målet lät dröja fram till halvlekens sista minuter då Sosseh revanscherade sig själv med en vacker prestation. En vacker mottagning, vändning och halvcykelsparkade in bollen otagbart i bortre hörnet. Återigen fint assisterad av Stigemalm. Det var en halvlek där Assyriska FF borde gått ut till vila med en större ledning. Spelet såg väldigt bra ut där grabbarna gjorde en strålande insats. Ett extra plus till Romario Navarro som verkar ha tagit några extra kliv i sin utveckling.

Andra halvlek startade tydligt med att Assyriska sjönk ner lite för mycket vilket även United IK utnyttjade i ett försök att ta sig in i kampen. Det håller inte så länge när Assyriska återigen tar över. 2-0 kom på en frispark signerad Cihan Gavgacioglu, där Sosseh störde bortakeepern tillräckligt. Här trodde de flesta att matchen var punkterad.

Minuterna senare prickade Rinor Nushi insidan av stolpen med ett rungande skott och kort därefter kunde Hugo Fernandez även han sätta 3-0 efter fint kombinationsspel på högerkanten. Men med knappa tio minuter kvar bytte matchen skepnad helt och hållet.

Reduceringen kom ganska billigt på en nickretur där försvaret missade helt i sin markering. Målet gav United IK blodad tand. Och till sist kom kvitteringen när det bara återstod några minuter, även den snyggt inprickad av Charbel Ceylan. Innan läget ens fanns hade man även vid detta mål slarvat i försvaret men det ska inte ta något från själva avslutet som höll hög klass.

Matchen slutade till slut oavgjort men med all sannolikhet är inte känslan i omklädningsrummen dem samma.

Assyriska FF gav helt enkelt bort segern och kunde inte hålla undan. Starkt ändå av United IK som kämpar sig tillbaka trots att spelet hade mycket mer att önska. En trevlig match att titta på och en fin stämning i överlag.

Vi önskar grabbarna god lycka i fortsättningen och hoppas på lika fint spel men med bättre utfall.

Skribent:Mrad Barsom