Oavgjort i seriefinalen

Det blev jämna krafter som stångades på arenan i söndags när Assyriska FF spelade 1-1 mot Nyköping BIS. Ferid Ali slog till med sitt andra mål för klubben precis innan domaren blåste till halvtid. [FOTO: Tiama Esa]

Efter den starka bortasegern mot Smedby i Norrköping vässade Assyriska FF sina dobbar för att kamma hem ytterligare en tre poängare i en tidig seriefinal. För motståndet stod en av förhandsfavoriterna på andra sidan, nämligen klassiska Nyköping BIS. Bortalaget som faktiskt blandat och gett spelmässigt men ändå klamrat sig fast i toppen. Frågan var vem som skulle lyckas göra ett miniryck i tabellen?

Assyriska FF som på något underligt sätt fått en hel drös med skador under inledningen, otur eller underlagsproblem får framtiden utvisa. Detta fick tränarduon att komma till spel utan en naturlig högerback.

På den positionen fick Adonis Pelagia vikariera vilket också tyvärr syntes rejält. En väldigt ovan position för Pelagia som sattes på prov direkt. Klockan hann knappt ticka tre minuter innan Nyköping kom runt på högerkanten och så även ledningen. En kalldusch för hemmapubliken som verkligen höjde stämningen på arenan. Nyköping behöll trycket mot den kanten nästan hela första halvlek som egentligen inte bjöd på något finspel alls. Rinor Nushi var faktiskt den spelare som var hetast från början till slut. Det var även han som kom runt på Nyköpings högerkant och väldigt precist hittade pannan på Ferid Ali som säkert satte kvitteringen.

En sprakande inledning och en gnistrande avslutning var det första halvlek bjöd på. Däremellan hade Nyköping ett friläge som Nahir Saliba räddade ganska bekvämt men med mersmak rent spelmässigt till Assyriskas fördel. 

Andra halvlek kontrollerade Assyriska utan att egentligen hota allt för effektivt. Dem stora chanserna lös med sin frånvaro där båda lagen såg ganska tröttkörda ut. Man saknade det där lilla extra och säkerligen var båda lagen även lite försiktiga för att inte släppa in ett mål.

Det som oroade mest var att ytterligare skador dök upp under matchens gång. Ut fick Marcus Linday och Martin Stigemalm kliva av på vad som såg ut att vara sträckningar.
I en match som Assyriska i normalt slagläge hade vunnit delades poängen ändå till slut rättvist. Svaret på frågan om vem som skulle rycka ifrån, blev att inget av lagen förmådde att rycka ifrån vilket ger jagande lag bakom i tabellen fortsatt syre. Med detta sagt kommer denna tabell att bli väldigt tight i slutändan.

Nästa hemmamatch spelas på Kristi himmelsfärds dagen torsdagen den 26:e maj mot Enskede IK kl 14:00.

Bidra gärna med samma stämning då också, välkomna .

Skribent:Mrad Barsom
Fotograf:Tiama Esa
Dela artikeln