Nitlott i återstarten av säsongen

Efter uppehållet, vilan eller semester kalla det vad man vill, skulle Assyriska FF börja om på ny kula. Med tränarduon Ghassan Heamed och Malek Benbouzid i spetsen skulle Assyriska FF börja klättra upp i tabellen. Förutom nya tränare fick publiken även bekanta sig med nyförvärven Hugo Rödlund, Alessandro Zavan och Dmitry Zhuravlev. 

Till matchstart saknades Mamadouba Diaby på grund av avstängning och långtidsskadade Kyle Konwea. Motståndarna Sollentuna FK som själva krigar om varje poäng för att inte bli degraderade hade ingen större lust på att invänta signalen för Assyriskas återstart. För bortalaget räckte domarens signal gott nog. Inte ens fem minuter hade passerat så tog Sollentuna FK ledningen på en nick innanför straffområdet. Det känns som om jag skrivit denna mening alldeles för många gånger men så har verkligheten sett ut. Väldigt billiga och tidiga insläppta mål. Sollentuna fick avsluta utifrån, ta emot andra bollarna och till slut även pricka in ledningsmålet. 

Tidig ridå var känslan ganska omgående. Helt fel skulle det visa sig, hemmalaget ryckte upp sig rejält och svarade med två frilägen i samma anfall. Linus Hillemar rann igenom på vänsterkanten och spelade fram Uchenna Ikke som missade, returen gick rakt ut till Gabriel Aphrem som även han inte lyckades överlista Sollentunas keeper. Assyriska FF spelade därefter en fin och vägvinnande fotboll som till slut ger utdelning. Efter många fina lägen får till slut Gino Berg hål på bortalaget med ett distinkt avslut längs backen. Med första halvlek som referens kunde och borde detta bara sluta på ett enda sätt, vinst och tre poäng. 

Men… i Assyriskas fall finns alltid ett men med i spelet. Laget gick ut till andra halvlek med en bjudning väntad att serveras på silverfat. Från att dominera spelet till att helt tappa taktpinnen. Sollentuna FK spelade upp sig men tyvärr är nog utjämningen i spelet mer beroende på Assyriskas egna prestation. Med det sagt är fortfarande Assyriska det bättre laget men saknar det lilla extra för att ta till vara på lägena och förvalta fasta situationer utanför straffområdet. När matchen gick mot sitt slut kände man att publiken inte var nöjda med ett poäng. Det fick man sent glömma. Det stora Menet kom till slut. På en hörna som kunde undvikits ,i den 91:a minuten snor Sollentuna FK med sig alla tre poäng. Helt omarkerad får bollen nickas in, där och då stängdes gardinerna på scenen. Mörk ridå, förlust och en rejäl nitlott i återstarten. 

Det fanns ljusglimtar men det kommer krävas mer för att lysa upp spelet när hösten står och knackar på dörren. Nu får laget analysera, reflektera och ta nya tag mot nästkommande motståndare Luleå. Ska man klara av kontraktet måste alla dra åt samma håll.

Skribent: Mrad Barsom

Foto: Morris Esa

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln