Marcus Linday blir allsvensk

Lycka till Marcus och grattis till Västerås som får dig i sitt lag

Lycka till Marcus och grattis till Västerås som får dig i sitt lag · Foto: Tiama Esa

Efter fler år av dedikation och framgång med Assyriska, tar nu den egna produkten Marcus Linday klivet mot Västerås och spel i Allsvenskan. Under vår intervju delar han med sig av sina känslor, minnen och förhoppningar inför framtiden.

- Det känns sorgligt att lämna moderklubben där jag trivs så bra och har sådana djupa band. Samtidigt känner jag att det kanske var dags att pröva något nytt. Det är blandade känslor", medger han när vi pratar om hans beslut.

När han tänker tillbaka på sina tidiga dagar med Assyriska, minns han den omedelbara känslan av gemenskap.

- Från första dagen jag anlände till klubben som ung 13-åring från Pershagens SK kände jag mig välkommen. Allting kändes proffsigt, och alla tog så väl hand om mig.

År 2020, blott 17 år, gjorde han debut i division 2, ett viktigt steg i hans karriär.

- Det handlade mest om att anpassa mig till A-lagsmiljön och få kläm på tempot. Men jag är tacksam för att klubben trodde på mig redan som ung.

Det stora genombrottet kom året därpå.

- Att få spela mer och mer för Assyriska, speciellt i ettan, var otroligt roligt. Det är vad man drömmer om som spelare - att få chansen att visa upp sig på den stora scenen.

Trots att många trodde att han skulle flytta 2023 efter att han fortsatte att prestera säsongen innan, blev han kvar ytterligare en säsong, som lyckligtvis slutade med en uppflyttning till Ettan.

- 2023 var en fantastisk säsong. Att ta steget upp var enormt skönt, speciellt efter hur nära vi var året innan. Det är skönt att kunna glädjas med alla fans, helt klart mitt bästa fotbollsminne här.

På tal om klubbens uppflyttning till Ettan, reflekterar han över timingen av sitt avgångsbeslut.

- Det känns skönt att lämna med flaggan i topp. Jag kommer alltid brinna för Assyriska, oavsett var jag befinner mig.

När han ser tillbaka på sin tid i Assyriska, lyser hans ögon upp.

- Jag kommer sakna allt – spelarna, ledarna, fansen. Men framför allt kommer jag att bära med mig minnet av vår serieseger. Inte alla får uppleva en sådan sak.

Hans beslut att gå till Västerås baserades på klubbens rykte för att utveckla unga spelare. Han är medveten om att det är en storklubb och ser det som en fantastisk möjlighet att ta nästa steg i sin karriär. Vad framtiden har i beredskap, särskilt efter Västerås uppflyttning till Allsvenskan, är fortfarande oklart. Som avslutning vill han sända ett hjärtligt meddelande till Assyriska-supportrarna:

- Jag vill tacka alla som har stöttat mig och laget genom åren. Det har varit en ära att spela för er, och jag lovar att vi ses igen i framtiden. Fortsätt stötta laget!

Vi tackar Marcus för sin tid i Assyriska! Han har varit en fantastisk spelare och lika bra lagkamrat. Lycka till Marcus och grattis till Västerås som får dig i sitt lag.

Ta chansen att hylla Marcus och resten av laget fredag 17 november i Assyriska Kulturhuset. Mer information om avslutningsfesten kommer på hemsidan och i våra sociala kanaler. Håll utkik!

Skribent:Emanuel Barmasi
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩