Målexplosion sänkte Trosa

Assyriska FF sänkte Trosa-Vagnhärad med 3 mål på 20 minuter och när matchen var slut hade tre spelare gjort sina första tävlingsmål för klubben; Ferid Ali, Hugo Fernandez och King Hägg Obinongo.  [FOTO: Tiama Esa]

Assyriska FF sänkte Trosa-Vagnhärad med 3 mål på 20 minuter och när matchen var slut hade tre spelare gjort sina första tävlingsmål för klubben; Ferid Ali, Hugo Fernandez och King Hägg Obinongo. [FOTO: Tiama Esa] · Foto: Tiama Esa

STÖTTA LAGET - BLI MEDLEM I CLUB 1974 OCH FÅ SÄSONGSKORT + MASSA FÖRMÅNER FÖR 165 kr/MÅN

Under den vackra soliga eftermiddagen tog Assyriska emot Trosa/Vagnhärad. Hemmalaget kom till matchen med en reducerad trupp på fem spelare, men trots detta manfall lyckades Assyriska FF utöka sin segersvit till fyra matcher. Detta tack vare spelsugna spelare som ordnade en målexplosion som sänkte Trosa på 20 minuter.

Efter den viktiga derbysegern förra veckan hade många frågetecken om AFF kunde utöka sin segersvit. Men redan i inledningen av matchen visade Assyriska FF att man bibehöll ett högt matchtempo där Trosa hade svårt att hänga med Assyriskas tempo de första minuterna. Efter några fina uppspel med halvchanser och en het chans för Rinor Nushi och Hugo Fernandez, som missade nästan helt öppet mål syntes att stort självförtroende och positiv känsla hos spelarna.

Första målet kom vid 10:e matchminuten efter ett fint passningspel och assist av Rinor Nushi som letades fram till Ferid Ali som kom på vänsterkanten och placerade vid målvaktens vänstra stolpe. En välförtjänt ledning där Trosa/Vagnhärad vid detta laget inte hade inte mycket bollinnehav och kunde inte stå emot Assyriskas anfallsspel vilket resulterade till 2-0 med fint skott från Hugo Fernandez.

Strax därefter i 18:e matchminuten drev Emilio Aydin upp bollen på mot mål och passade in den mot en nästan hel friställd Rinor Nushi som petade in 3-0. Vid 20:e matchminuten fick Trosa fram ett anfall och det resulterade till en straff efter en snabb kontring från Trosa/vagnhärads sida. Nahir Saliba kunde enkelt rädda bollen och skytten fick bytas strax därefter från tränarsidan.

Resterande halvlek kombineras av mittfältskamp mellan lagen och Assyriska hade fler tillfällen att utöka sin ledning men Trosa/Vagnhärad kom in mer i matchen och man lyckas att skjuta in ett reduceringsmål och halvleken slutade med ledning för Assyriska med 3-1.

Andra halvlek öppnas genom att Emilio Aydin missade nästan helt öppet mål samtidigt som Assyriska bjuder Trosa på nästan en gratis möjlighet. Resterande delen av matchen blir en transsportssträcka där Trosa/Vagnhärad och Assyriska skapar halvchanser åt vardera sida. Fram tills matchens sista minuter där Assyriska genomför några byten tänds anfallet till liv igen och man lyckas att skapa fler chanser när pigga ben som Iljam Özmen och King Hägg Obinongo kommer in tillsammans med Alexander Jacob.

Matchens gigant Ferid Ali fick bytas ut efter något som såg ut som en skada, vi hoppas på att det är en enklare sträckning eller trötthet. Alis rutin och spelförståelde öppnade upp Assyriskas anfallsspel och resulterade till att han låg bakom två mål med ytterligare bud på fler mål. Assyriska stänger ner matchen vid minut 89 när King får göra ett mål med löpning från vänster sidan och skulle passa in den mot en friställd Alexander och Iljam men rörde till en motspelare och spikade slutresultatet till 4-1. Özmen hade bud på två heta lägen på slutet men lite snopet att det gick vidare till hörnor.

Med nämnde Aydin och Özmen har visar Assyriska FF att man kan ta fram duktiga spelar som får chansen i ung ålder. Idag fick 10 egna produkter vara med och bärga hem fjärde raka segern i serien, det visar vilket gott arbete föreningen och ledarna gör - bara att applådera!

I nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot Smedby AIS och vi ser fram emot att framgångssagan fortsätter med ytterligare en vinst.

Skribent:Abgar Gulo