Tränarduo klar för Assyriska FF

Mahdi Vaseghpanah och Hassan Hallal tar över Assyriska FF och kommer att få ansvaret att bygga ett slagkraftigt lag som ska kunna vinna serien nästa år.

Mahdi Vaseghpanah och Hassan Hallal tar över Assyriska FF och kommer att få ansvaret att bygga ett slagkraftigt lag som ska kunna vinna serien nästa år. · Foto: Redaktionen

Sejouren tillbaka till Ettan Norra blev kortvarig och en säsong klubben snabbt vill glömma, men ändå ta lärdom av. Arbetet inför nästa säsong har redan påbörjats och en av de viktigaste pusselbitarna har nu fallit på plats; Assyriska FF har gjort klart med två nya tränare som kommer leda laget i division 2 Södra Svealand 2022. Det rör sig om tränarparet Hassan Hallal och Mahdi Vaseghpanah som tar över laget, närmast från Segeltorps IF från division 3. Redaktionen satte sig med de nya tränarna för en kort introduktion.

Välkomna till Assyriska! Hur känns det att vara här?

- Tack så mycket. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag som många tränare skulle vilja ha, även om det är ett bakslag att klubben gått ner en division. Klubben har en ambition som både jag och Mahdi delar, så det känns riktigt bra, berätta Hassan Hallal.

- Jag instämmer med Hassan. Assyriska är en klubb med lång historia i elitfotbollen och många tränare hade velat ha klubben på sin meritlista. Det kommer bli roligt att jobba med föreningen och med den vision klubben har, säger Mahdi Vaseghpanah.

Tränarduon var väldigt nära att leda Segeltorps IF till Division 2 föregående säsong när de mötte Rågsveds IF i en seriefinal. Segeltorps IF behövde vinna matchen för att ta klivet upp, dock fick de nöja sig med 1-1 och var således en poäng bakom förstaplatsen som innebör avancemang.

- Vi har varit i Segeltorp ett par år tillsammans och givetvis är en resa aldrig spikrak, den kantas av många utmaningar. Framgångsreceptet har varit att vi kunnat behålla en hög kvalitet genom träningarna samtidigt som utförandet funnits där på matcherna. Detta genom att vi lyckats implementera våra idéer till spelarna, vilket är nyckeln, förklarar Hallal. 

- För oss handlar det mycket om tydlighet, det ska inte finnas utrymme för frågor. Spelarna gillar och uppskattar det sättet vi spelar fotboll, vilket ger dem möjligheter och utrymme att utvecklas. Detta underlättar även vårt arbete, berättar Vaseghpanah.

Assyriska spelade olika formationer under föregående säsong. Bland annat spelades det en 4-5-1 formation, men ibland även med en 3-backslinje. Duon pratar om hur de vill se sitt Assyriska spela.

- Alltså så här, vi har ingen förutbestämd formation som vi tänker spela med. Det gäller att anpassa sig utefter spelarmaterialet och deras egenskaper. Däremot har vi tydliga spelidéer, principer och roller där vi är tydliga med hur vi vill spela fotboll. Vi vill hela tiden jobba framåt och spela på motståndarlagets planhalva där vi kan vinna tillbaka bollen så snabbt och nära motståndarlagets mål som möjligt, förklarar Hallal.

- Vi har en spelfilosofi som är offensivt lagd. Det tränas mycket på sättet att komma till avslut, anfalla och bygga på första, andra och tredje spelare etc. Vi vill etablera och kontrollera matcher med en offensiv grund, något vi alltid kommer jobba med. Dessutom har vi tydliga principer utifrån hur vi ska spela. I slutet av dagen handlar det om att göra mål och vinna matcher. Vi vill inte behöva anpassa oss utifrån motståndarnas sätt att spela, men däremot ska vi analysera motståndarnas svagheter och styrkor och utnyttja det, säger Vaseghpanah. 

Assyriska FF ska efter en tuff säsong i Ettan Norra börja om i Division 2. Tränarduon berättar om deras känslor inför utmaningen som komma skall.

- Jag kan säga att jag varit med om en otroligt svår situation när jag tränade Älvsjö AIK där jag fick börja med ingenting. Laget fick byggas upp bit för bit, både på gott och ont. När det gäller Assyriska ska spelare vilja vara här och representera klubben. Visserligen är det en utmaning att få ihop ett sammansvetsat lag, men tanken är att behålla stommen i laget, som bland annat utgör de unga spelarna föreningen har fostrat. Därefter ska det fyllas på med ytterligare spelare, samtidigt som vi tränare sätter vår prägel på laget. Det kommer vara en utmaning, men det kommer bli roligt, säger Vaseghpanah.

- Som Mahdi är inne på vill vi bygga laget kring en stomme som vill spela för klubben och som har ett hjärta för klubben. Givetvis ska det också fyllas på med nya spelare. Vi är här eftersom vi, precis som klubben, vill ha framgång och tanken är att spelarna ska sukta efter framgång. Utifrån våra principer vill vi ha spelare som visar upp sig på träningar och mår bra i det samtidigt som de utvecklas, menar Hallal.

Division 2 Södra Svealand 2022 kommer inte vara en dans på rosor. Flera klubbar kommer vilja ta steget upp, inte minst stadsrivalerna United IK Nordic och Syrianska FC. Duon förklarar sina målsättningar inför säsongen.

- En solklar målsättning, både från vår sida och klubbens sida är att vinna serien. I år är det en otroligt tuff serie med många klubbar som vill ta steget upp, men det förändrar inte våra målsättningar, menar Vaseghpanah.

- Jag vill tydliggöra att ambitionen är att inte spela i division 2, för föreningens skull. Vi är här för att spela upp laget och om det sker efter en säsong eller två får tiden avgöra, förklarar Hallal.

Slutligen, vad har ni för meddelande till supportrarna?
- Vi tror och hoppas på att publiken kommer till arenan och stöttar oss. Publiken är en viktig faktor och jag vet att de kräver mycket, vilket de har rätt att göra eftersom Assyriska som klubb ska ligga mycket högre upp i seriesystemet. En supporterskara av den digniteten som klubben har är fantastisk att ha och vi är stolta att vara en del av det, menar Hallal. 

- Både vi och spelarna kommer behöva deras stöd på läktaren och jag hoppas vi får det stödet! Vi kommer göra allt för att de ska få en trevlig stund när de är i arenan, avslutar Vaseghpanah.


Vi tackar tränarna för detta snack och önskar dem all lycka till med laget.

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩