Kvartersklubben på besök i Södertälje

Assyriska är, inför dagens match, serieledare och behöver slå Karlbergs BK för att försäkra sig om serieledningen. Karlbergs BK är kvartersklubben från Vasastan som fyller 110 år i år men ändå aldrig mött Assyriska. Det blir på så sätt en historisk match som spelas på Södertälje fotbollsarena idag.

Förra året slutade Karlberg på andra plats i Divison 2 Norra Svealand, direkt efter FC Stockholm som gick upp i Ettan. Laget har etablerat sig i division 2 och har aldrig spelat på högre nivå. Karlberg har istället profilerat sig som klubben som satsar på unga motiverade talanger som vill vidare i sina karriärer och har kunnat slussa spelare vidare till högre divisioner. Karlberg har också vuxit enormt på ungdomssidan och förra året hade de 1500 aktiva spelare i Karlberg och kan räkna sig som en av de större föreningarna i Stockholmsområdet.

I årets serie huserar man idag på 8:e plats i tabellen med 5 segrar, 2 oavgjorda och 4 förluster. De är obesegrade hemma med 5 segrar och 1 oavgjord som kom mot Nyköping BIS. På borta plan har det gått betydligt sämre för Karlberg, här har man istället 4 förluster och en oavgjord som kom i senaste bortamatchen mot Huddinge IF.

På anfallssidan har laget f d BP-talangen och Syrianskspelaren Markos Issa (tröjnr 23) som hittills gjort fem mål och brassen Anderson (18) på tre mål. Anderson mötte Assyriska senast 2019 med BK Forward, en match som Assyriska förlorade. Andra spelare att hålla ögonen på är försvararen Jonathan Westerberg (4), mittfältarna Adrian Hamidi (6) och Herekol Bayram (24).

Assyriska kommer från två raka 3-0 segrar men behöver vara på tårna och ha mycket spring i benen för att ta hem segern idag. Karlberg är ett svårt lag att möta och kommer obesegrade från de tre senaste omgångarna.

Kom ner till arenan och heja på laget, matchen startar kl 17:00. Ni som inte kan se matchen på plats kan se den vi Länstidningens stream HÄR.

Skribent:Redaktionen
Fotograf:Caroliné Bernadotte Khamo
Dela artikeln