Krigarinsats gav tre tunga poäng

Kevin Sharro, Uchenna Ike och Gino Berg gjorde varsitt mål i segermatchen borta mot Sollentuna FK.  [FOTO: Redaktionen]

Kevin Sharro, Uchenna Ike och Gino Berg gjorde varsitt mål i segermatchen borta mot Sollentuna FK. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Till en härlig lördagseftermiddag med en underbar vacker siluett som ramade in arenaområdet kom bortalaget Assyriska FF med siktet inställt på att spela kompakt utan att ge bort något gratis. Assyriska FF som för dagen spelade i helröttställde upp med en minst sagt annorlunda startelva. I mitten startade Adi Tahirovic och Gabriel Aphrem, på högerbacken gjorde David Durmaz sin första match från start i år. 


Matchen i sig börjar trevande där båda lagen får kämpa mot varandra lika mycket som mot underlaget. Bollar sprids lite kors och tvärs utan någon speciell tanke eller mottagare. Man kan lätt påstå att det var svårt att spela fin fotboll idag. 


Värt att ta med sig från första halvlek var den fungerande balansen i laget, Uchenna Ikes nick i stolpen som föranleds av en frispark från Gabriel Aphrem och David Durmaz soloprestation i offensivt straffområde. Det stycket förtjänade en bättre avslutning.


Sollentuna FK försökte hota men kom egentligen inte till några riktiga farliga chanser som är värda att notera.  


Andra halvlek fortsatte i samma anda, båda lagen försöker hitta kombinationer men utan framgång. Adi Tahirovic som nu härjade på innermittfältet får en varning i matchminut 60 som på något sätt blir startskottet för tre blixtar från ingenstans. Blixt nummer ett är ett långskott i den 64:e minuten från Uchenna Ikke som tar på en Sollentuna försvarare och letar sig in bakom burväktaren. Bara två minuter efter stormar Adi Tahirovic fram med både fart och finess, passar finurligt till en fint löpande Gino Berg på högerkanten som skjuter in sitt första mål i Norrettan.  


Himlen vilade några minuter och levererade sedan blixt nummer tre. Ny inbytte Kevin Sharro som bara hunnit vara på plan i fem minuter skruvar in ett frisparksinlägg i bortre gaveln. 0?3 och segern kändes mer eller mindre bärgad. Om frisparken var menad att gå direkt i mål låter vi vara osagt, fantasin får sätta gränserna.


Sollentuna FK lyckades reducera på slutet och skapade lite nerver men fick inte till en riktigt forcering. 

Assyriska FF kunde metodiskt och lugnt reda ut händelserna. En otrolig tung och viktig seger för spelarna och ledningen som behöver arbetsro inför kommande uppgifter. 


Skön vinst och mycket viktig för moralen fortsättningsvis kommenterar Martin Augar direkt efter matchen. Han fortsätter med att betona hur viktigt det var att inte släppa till bakåt samt hur cyniskt man tänkte innan matchstart.

 

 

Härnäst väntar hemmamatch mot Dalkurd som spelas den 16:e maj kl 16:00.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩