Komfortabel vinst för Assyriska

Rinor Nushi och Antonio Yakoub hittade varandra direkt mot IFK Uppsala, de radade upp målchanser och spräckte målprotokollet i 80:minuten.  [FOTO: Redaktionen]

Rinor Nushi och Antonio Yakoub hittade varandra direkt mot IFK Uppsala, de radade upp målchanser och spräckte målprotokollet i 80:minuten. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Det kunde inte vara bättre fotbollsväder i februari. Solen sken och plusgrader i Södertälje. Assyriska, som kom från en krampaktig seger mot FC Gute, behövde vara bättre i alla aspekter denna match. Lyckligtvis skulle Assyriska visa sig vara det bättre laget denna härliga lördagseftermiddag.

Assyriska inledde väldigt piggt genom att kombinera väldigt fint i mittfältet och kom fram till en halvfarlig chans som resulterade i ett blockerat skott. Det märks att flera av spelarna har spelat futsal i högsta nivå då kortpassningsspelet var väldigt bra i inledningen av matchen.

Fint anfall där King Hägg Obinongo och Marcus Linday spelade fram till en chans som avslutas av den sistnämnde. Skottet blockerades och gick till hörna, som var nära att resultera i mål när Alan Arslan klackade bollen, tyvärr strax över mål.

Domaren blåste av den första halvleken och för att summera de 45 första minuterna så var det ett Assyriska som inledde bra, men som senare gick ner i tempo och inte bjöd på några konkreta målchanser.

De första 20 minuterna av andra halvlek bjöd på få målchanser fram till den den 68:e minuten när Assyriska fick sin hittills största chans. Rinor "Nori" Nushi spelade fram Antonio Yakoub som elegant valde vänsterfoten som vanligt och passade till Linus Hillemar som endast behövde skjuta in bollen i öppet mål. Otroligt nog blev det inget mål, utan ett skott i ribban istället.

Yakoub visade sin sedvanliga klass när han och Nushi kombinerade väldigt fint, tyvärr resulterade chansen i ett svagt vänsterskott av Yakoub.

I den 80:e minuten skulle det återigen visa sig att radarparet Nushi och Yakoub är en duo att tro på. Nushi dribblade sig förbi på vänsterkanten och spelade in bollen i mitten där Yakoub nådde först och sköt bollen in i den bortre stolpen och in i mål, 1-0 var ett faktum. Ett välförtjänt mål för hemmalaget som hade kontrollerat matchen.

Duon skulle inte sluta där, redan minuten efter var de nära att skjuta in 2-0 till AFF, dock gjorde IFK Uppsalas målvakt en fin räddning och hindrade AFF från att utöka ledningen.

I den 89:e minuten skulle 2-0-målet att komma ändå. Yakoub fick en fin långboll från David Durmaz, tog några steg, serverade King som rundade målvakten och rullade in bollen i mål. Ett fint anfall av hemmalaget som fastställde slutresultatet 2-0.

Bara minuten efter valde domaren att blåsa av matchen. För att summera den så var det en stabil insats av hemmalaget som kontrollerade samtliga minuter av matchen. Försvaret hade inga svårigheter med IFK Uppsalas anfall och mittfältet stod för en stabil insats. Anfallet behöver bli effektivare, vilket det blev i samband med Yakoubs inhopp som vässade till anfallet. Stark insats av honom som hann med ett mål och en assist på 25 minuters spel.

Nästa match spelas hemma mot Täby FK lördag 5 mars kl 13:00. Vi ses på Södertälje Fotbollsarena!

Skribent:Emanuel Barmasi