Kollektiv baksmälla gav förlust

En snabbt utrusande Ljuca som fångar bollen. [FOTO: Krister Alteros]

I en balanserad start från båda lagen där Assyriska FF ägde mest boll. Inget värt att notera i chansväg men dock en detalj i uppställningen på plan, nämligen avståndet mellan lagdelarna. Första chansen gick till IFK Haninge som efter en kombination i den 23:e minuten ställde bortaspelaren i helt fritt läge som inte förvaltades på bästa sätt.

Det anfallet blev en väckarklocka för Assyriska FF som direkt kontrade med tre farligheter inom loppet av 15 minuter. Först ut, Linus Hillemar som driver längs vänsterkanten, spelar in till en framstötande Antonio Yakoub som dock får en dålig träff inne i straffområdet. En liknande situation men denna gång från Gino Bergs högerkant som ställer Gabriel Aphrem helt ren, även han får inte en ren träff på bollen. Bara minuten senare levererar högerbacken Eufrat Barmousa en pärla till inlägg som så när hittar pannan på Anto Yakoub. Assyriska FF har full kontroll resten av tiden utan att lyckas förvalta sina möjligheter. 


Starten på andra halvlek fortsätter i samma stil där hemmalaget äger boll kryddat med några halvchanser och möjligheter till ännu bättre lägen. Ibland får man känslan att spelet kring offensivt straffområdet inte är synkroniserat alls. 


Innan timman hunnit spelas kommer en väldigt kall dusch som på beställning. IFK Haninges första skott på mål rullar in väldigt enkelt för en passiv Jasmin i målet. Det ska sägas att bollen tog på en hemmaspelare under sin färd men den borde ändå inte leta sig in bakom mållinjen.

Efter IFK Haninges ledningsmål blev Assyriska FF nästan helt förlamade och tappade energi. Håglöst presspel, virrigt positionsspel och konstiga beslut gjorde inte saken lättare. Det krävdes en förändring som tyvärr kom för sent. Inhopparna fick inte den tid som behövdes för en förändring.

Det kunde ha slutat annorlunda för sett till hela matchen förtjänade inte Assyriska FF att inte få med sig poäng, åtminstone ett poäng. Antonio Yakoub hade ett fint läge på volley, på en skarvboll från Nemrut Awrohum. Närmast kvittering kom inbytte Younas El Messaoudi med en stolpträff. 


Domaren blåste i sin pipa när klockan tickade sju minuter tilläggstid och Assyriska FF förlorar sin andra raka match. Det är även andra matchen i rad som lager inte hittar målet. Lite extra oroväckande med tanke på skadeläget samt det tuffa spelschemat framöver. I nästa match får Assyriska FF resa till Piteå för ytterligare en långkörare. 

Önskar laget all lycka och hoppas att man kommer in på rätt spår igen.Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln