Inspirationslös insats ger säsongens första förlust

Inget gick som planerat för det rödvita under hemmamatchen mot Enskede IK och man fick se sig besegrade för första gången denna säsong. [FOTO: Tiama Esa]

Kristi himmelsfärd och en ovanlig matchdag som påverkade trafiken och supportrars planering. Den stora frågan var om det även påverkade Assyriska FF? Efter poängtappen senast mot Nyköping och Huddinge var det upp till bevis när Enskede gästade Södertälje, även dem drabbade av trafiken som föranledde en senare matchstart.

En match som direkt började trevande och saknade fart. Enskede sjönk djupt och väntade in ett tempomässigt, slappt och oinspirerat hemmalag. Från första halvlek väljer jag att nämna ett friläge som Rinor Nushi via Alagi Sosseh spelade fram till Chrisitan Aphrem, som missade grovt, bättre läge är svårt att hitta. Nushi skulle även han missa men läget kom från sidan, egentligen det enda positiva från de första fyrtiofem.

Andra halvleken bjöd inte heller på något skönspel. Enskede stack upp lite mer utan att hota för mycket. Efter en timmes spel började Enskede sticka upp vilket resulterade i två lägen på fem minuter. Först en nick i stolpens utsida och sedan ledningsmålet, även den på en nicksituation. En nick som räddas på mållinjen men där returen slogs in och 0-1 till gästerna.

Hemmalaget försökte med att röra om i elvan med byten som istället rörde om det ännu mer. Mot slutet kom det fler byten som gav matchen en puls, stolpträff och lite farligare lägen men tyvärr gav man bort chansen innan man ens försökt ta den.

Oinspirerat spel på flera håll leder till säsongens första förlust. I och med förlusten är nu serien helt öppen men där formen pekar ner i Assyriskalägret - 2 poäng av 9 möjliga på de tre sista matcherna var det nog ingen som räknade med.

Nästa match spelas mot Värmbol i Katrineholm redan nu på söndag. Assyriska behöver höja sig rejält från dagens insats för att inte riskera ytterligare poängtapp.

Skribent:Mrad Barsom
Fotograf:Tiama Esa
Dela artikeln