Inhopparna tungan på vågen

Hugo Fernandez stod för ett äkta hattrick mot Trosa/Vagnhärad

Hugo Fernandez stod för ett äkta hattrick mot Trosa/Vagnhärad · Foto: Tiama Esa & Caroliné Khamo.

Efter det pulserande derbyt mot Syrianska där publiken lyfte taket på arenan var det dags att återgå till det normala tillståndet i divison 2. Assyriska FF åkte den korta sträckan mot glesare breddgrader för att ställas mot bottenlaget Trosa/Vagnhärad och en match där endast vinst var godtagbart, trots att tunga pjäser som Ferid Ali, Nemrut Awrohum och Bachir Katourgi saknades p g a avstängning för gula kort.

Luften under denna lördagseftermiddag kunde knappt bli mer kvavt innan domaren blåste igång matchen. Första halvlek kvävde luften av det som lyckades andas, vare sig det var levande eller materiellt. Vagnhärad spelade långt och stängde igen ytorna ganska bra men i ärlighetens namn så ställdes man inte direkt på prov. Förutom två lägen inom en minut där Alagi Sosseh var närmast med sin nick fanns det absolut inget att glädjas åt.

Till den andra halvleken ökade Assyriska tempot i passningsspelet som till slut gav lägen. Hugo Fernandez och tidigare nämnde Sosseh var närmast att spräcka dödläget. Bollinnehavet tickade mot obehagliga nivåer till Assyriskas fördel men fortfarande saknades det lilla extra. Istället för en bortaledning stack Vagnhärad upp på en kontring där en misstänkt handboll i ett tidigare läge gav hemmalaget ett ypperligt läge. King som hittills har varit dominant på sin högerkant under säsongen blev bortsprungen och 1-0 placerades kyligt in i bortre burgavel.

Här trodde många att Assyriska tappat siktet i toppstriden. Men det lilla extra denna dag hette Iljam Özmen, en talang värd att lägga på minnet. Tillsammans med Rinor Nushi kom bägge in och vände på steken ganska direkt. Frågorna till Vagnhärads försvar började öka i takt med att Özmen och Nushi dansade sig förbi.

Kvitteringen kom bara sex minuter efter hemmalagets ledning. En fin boll till en smart löpande Özmen som i sin tur hittade Fernandez i boxen och 1-1 var ett faktum, återhämtningen hade börjat. Ytterligare sex minuter senare fullbordades vändningen. Nushi igen inblandad med en nickpassning som Fernandez lyckas stånga in. Av bara farten hinner Fernandez även bli tremålsskytt när han i den 81:a minuten stänker dit 1-3 påpassligt framme i boxen.

Segern var aldrig uppe på tapeten för diskussion egentligen men sådana matcher bör man kunna hantera mycket bättre så man slipper stressa upp sig. För många spelare som inte kommer upp till sin normala standard. Däremot vill jag lyfta fram Rinor Nushi och Iljam Özmens fina prestationer samt ge extra plus för Marcus Linday, Victor Åsberg, Cihan Gavgacioglu och Hugo Fernandez tre mål. Och detta bara för den andra halvlekens minuter.

Till slut är det ändå tre poäng som hämtas tillbaka till Södertälje som ser ut att äga toppen i divisionen bortsett från Nyköping.

Nästa match spelas på hemmaplan mot Smedby AIS den 28:e augusti kl 17:00. Kom och stötta laget och visa att det inte bara är derbyn som bjuder upp till dans på läktarna.

Skribent:Mrad Barsom