Inför Västerås - Assyriska med Conny


Säsongen 2003 kom du in relativt sent och kunde inte påverka förutsättningarna, men nu har du kört hela försäsongen. Hur tycker du att det har fungerat?
Försäsongen har fungerat väldigt bra. Vi har vart förskonade från långvariga skador och vi har fått jobba på det sätt vi egentligen tänkt oss. Vi har mest varit på Gröndal (Scanias anläggning) och styrketränat samt spelat ute på grusplan ungefär som vi velat. Vi har haft hyfsade träningsförhållanden tycker jag.
Finns det något som man kunde gjort annorlunda?
Inte med de träningsförhållanden som vi har idag. Vi saknar en stor konstgräsplan som vi kan utnyttja under vintern, men det kan vi bara drömma om idag.
En tränare är aldrig nöjd, men hur går tankarna kring truppen? Är vi slagkraftiga?
Vi har plockat in några nya spelare som breddat truppen och gjort den slagkraftigare, men jag tycker fortfarande att vi saknar en Borken, fast i en yngre upplaga.
I år har vi inte förlorat någon träningsmatch, vilket är unikt. Har du fått svar på alla frågor under träningsmatcherna tycker du?
Nja, vi har gjort bra matcher och dåliga matcher. Spelmässigt tycker jag att vi har fungerat bra, men i vissa matcher har det inte varit så bra. Fast försäsong är försäsong, vi kan inte se tillbaks på det, utan när serien börjar faller många saker på plats.

Assyriska har traditionellt haft svårt för Västerås. Påverkar detta spelarna mentalt inför premiären?
Man funderar inte i de banorna. En seriepremiär är alltid speciell och båda lagen kommer ut med blanka ark.
Har du koll på Västerås och deras nyförvärv?
Vi har haft folk som såg deras senaste träningsmatch, men de har bytt tränare och de har det lite rörigt just nu. Så jag tror att det är viktigare att fokusera på vårt spel och vad vi presterar än att tänka på annat.
Hur ser det ut med skador?
I princip går samtliga spelare för fullt på träningen förutom Melke som fortfarande inte är helt återställd från skada. Även Ivan är tillbaks och antagligen kommer han att kunna vara med på bänken.
Vad blir det för uppställning?
Vi spelar med 4-4-2 och eftersom det är bortaplan så ska vi försöka spela en ganska rak fotboll. Det blir fokus på försvarsspelet för att ställa om snabbt och komma till snabba avslut.
Vad blir det för matchbild tror du?
Det är seriepremiär, mycket nerver och tidiga vårplaner (Conny syftar på dåligt underlag, reds anm.). Spelmässigt kan jag inte tänka mig att det blir så vackert, istället blir det mycket kamp Vi möter ett fysiskt lag och för oss gäller det att stå upp och kunna anpassa oss till spelet.
Lycka till på söndag. Zelge är där och hejar på!
Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩