Inför Falkenberg med Conny Karlsson


Grattis till segern senast mot Öster. Hur vill du beskriva matchen?
Båda lagen hade ett tufft spelprogram förra veckan där vi mötte Brommapojkarna i en cupmatch på onsdagen och slog ut dem efter förlängning och straffar. Öster spelade mot Örgryte och slog ut dem ur cupen. Självklart präglade detta matchen. Det var Öster som hade mest boll, men de skapade inga riktigt farliga chanser. Vi spelade ett lågt försvarsspel och gjorde det riktigt bra. Vi fick några kontringslägen och kunde göra 1-0 i första halvlek, vilket gav matchen ett spel som passade oss.

Sampson verkar ha hittat sin roll på mittfältet men var avstängd mot Öster. Hur funkade mittfältet utan honom?
Ivan och Dennis tog hand om det centrala mittfältet och det funkade mycket bra. Men nu när Stefan Batan dragit på sig halskatarr och går på medicin är det tacksamt att Charles är tillbaks så att vi har fler alternativ.

Vad tycker du om spelet nu?
De första omgångarna var spelet inget vidare, men nu är det lite bättre även om det är lite upp och ner ibland. Vi spelade inget bra mot Häcken i första halvlek, men i andra var vi klart bättre och mot Brommapojkarna i cupen hade vi en bra halvlek rent spelmässigt.

Nu är snart halva serien spelad. Har den utvecklat sig som du trodde?
Jag har hela tiden sagt att Häcken kommer vinna och därefter kommer det att vara flera lag involverade. Jag tycker att det blivit så även om Häcken just nu också är med i getingbot bakom. Men det är tufft kring topplaceringarna även om det finns några lag som överraskat negativt.

Vad krävs för att Assyriska ska fortsätta vara ett topplag?
Vi måste ha en stabilitet i det vi gör och i varje match. Nu på lördag kommer det en viktig match då det krävs att vi har den här stabiliteten för att kunna ta tre poäng. Det är stabiliteten vi söker hela tiden.

Hur ser det ut med skadeläget?
Skadeläget är ett litet bekymmer. Stefan lider av halskatarr och sedan har vi Christos som varit borta ett tag och fortfarande är skadad. Han kommer inte vara tillbaks förrän efter semestern. Dessutom har vi lite småblessyrer med Elias och Michel. Men till det positiva hör att Naramsin är tillbaks och kör för fullt efter att ha varit borta hela första halvåret.
 
Vad tror du om Falkenberg hemma?
Det är en livsfarlig match, som alla förväntar sig att vi ska vinna och alla tycker att vi bör vinna. Falkenberg har allt att vinna och inget att förlora. Det viktigaste är att våra spelare går ut ödmjuka inför uppgiften. Minsta underskattning och vi kommer att ramla på trynet.

Har du någon koll på Falkenberg?
Jag är inte så insatt per idag, men jag vet att det är ett lag som inför serien inte hade så hög målsättning. De är inget spelande lag utan går mer ut och kör. De täpper hellre till bakåt och spelar på kontringar, i synnerhet borta.

Vad blir det för matchbild?
Jag förväntar mig att det blir tillknäppt spel där vi har mycket boll.

Vad tycker du om resultaten i EM då?
De har varit lite grann som vår egen säsong - lite upp och ner (skratt). Vi har bara fått se två riktiga kalasmatcher och det är många lag som spelar på säkerhet. Det är få matcher man kommer att prata om och minnas länge efteråt. Tack och lov har Sverige varit med i allra högsta grad och det skapar självklart intresse i landet. Det pratas mycket fotboll just nu och landslaget har skapat en positiv bild, vilket i slutändan skapar ett större intresse kring sporten.

Vem vinner nu?
Jag tror att Tjecken vinner. De har varit klart bäst under EM. Men kan Holland få sitt spel att stämma så är de också farliga.

(OBS: Intervjun gjordes innan semifinalerna red anm)

Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩