Inför Brommapojkarna i Cupen


Hur går dina tankar kring matchen senast mot Häcken?
Vi gjorde en förfärligt dålig första halvlek, där i och för sig passningsspelet var OK, men vi hade för dåligt tempo, fart och rörelse. Jag tycker att det är positivt att vi trots allt orkar ta oss in i matchen igen. I fjol fick jag en känsla av att så fort vi kom i underläge tog alla spelare ett steg bakåt istället och ingen ville ta fighten, men i år oavsett resultat gör vi en insats som är väldigt bra. Med lite tur och kyla i avsluten kunde kunde vi ändå fått med oss en poäng. Vi tar med oss det som var bra i andra halvlek istället för att fundera på första.

Men du är nöjd med spelet?
Ända sedan Norrköpingsmatchen tycker jag att vi hittat något som liknar det vi presterade i höstas. Vi har en bit kvar, men vi är samtidigt mycket bättre än vi var för några omgångar sedan.

Men vi verkar inte ha samma flyt i anfallsspelet?
Vi har inte tillräcklig kyla i avsluten. Vi tar beslut och avslut när vi borde titta upp och kanske spela en passning till, istället tar vi skott långt utifrån med fel fot. Om vi tittar på senaste matchen känns det ibland som det brinner och vi är helt enkelt inte tillräckligt kyliga.

Idag är det dags för Cupen igen. Vad tycker du om lagets insats hittills?
Det är inga stora lag vi slagit ut, men vi har tagit oss vidare och det är många jättar som fallit på dessa lag. Vi har gjort det bra hittills. Idag har vi hemmamatch och vi möter Brommapojkarna. Ju längre man går i cupen desto roligare blir matcherna.

Kan vi upprepa förra årets bedrift?
Möjligheterna finns alltid, men att varje år slå ut Djurgården och IFK Göteborg tror jag inte att man bör fundera så mycket på. Det viktigaste är att vi spelar bra och tar cupen på allvar. Sedan att man åker ut mot ett bättre lag är inte mycket att orda om. Men ju längre man klarar sig kvar desto större är chansen att man får spela en kul match.

Är alla spelare tillgängliga?
Just nu är det bara Christos som saknas.

Vad tror du om Brommapojkarna hemma på Bårsta?
Det är en cupmatch och det har varit ett tufft program för oss båda i serien. Jag har faktiskt ingen aning om vad det här kommer att bli. Både vi och BP kommer antagligen att spela med spelare som inte fått så mycket speltid eftersom vi båda har match på söndag. För vår del hoppas jag att våra spelare är beredda att visa att de på allvar vill konkurrera om platserna i laget. Det är väl ungefär vad man kan vänta sig.

Vad blir det för matchbild?
Det är två bollspelande lag så det blir mycket spel, men det återstår att se vilket lag som håller i taktpinnen. Jag hoppas att vi kan göra det, att spelarna är på tå hela tiden och att vi kan dominera.

Vad krävs för att Assyriska ska vinna?
Vi måste hitta tillbaks till grunderna där vi löper de steg vi ska löpa och där vi vinner de närkamper vi ska vinna mer än att vi ska vara upptagna med att spelet ska funka. Klarar vi av grunden kommer det andra automatiskt.
Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩