Inför Assyriska-IK Brage med Conny Karlsson

Grattis till avancemanget i Cupen. Det känns väl bra?

Tack, ja det gör det. Det är svåra matcher i de här omgångarna. Det är jobbigt att spela när vi möter ivriga lag som tycker att det här är höjdpunkten på året. Vi tar oss vidare och det är vi glada för, men vi gör ingen bra fotbollsmatch. Men det viktigaste var att ta sig vidare.



Vill du summera matchen lite kortfattat?

Det var en underlig matchbild där egentligen Vasalund hade bollen mer än vi. Det var lite av vår plan att försöka lura dem att anfalla mer än normalt och att vi skulle få kontra istället för att själva styra spelet. De skapade inga direkt vassa chanser, men det dök upp 50-50 chanser i straffområdet, som vi löste tack vare att vi spelar i en högre division. Men vi lever farligt under en period.



Det kändes som om spelarna var något nonchalanta i sin inställning?

Jag tror inte att de var nonchalanta, utan det handlade mer om att maskineriet inte fungerade riktigt. Vi valde att spela 4-5-1 och vi har många nya spelare som inte är samspelta. Charles är ny, Alex är ny och även Eddie är relativt ny. Dessa tre tillsammans med Dennis och Ivan gjorde att maskineriet inte fungerade. Vi har lite dålig rytm och tajming i det vi gör och det tror jag beror på att vi har många nya.



När vi tog ledningen kändes det som vi föll tillbaks för mycket?

Vi skulle medvetet spela lite mer defensivt, men problemet var inte att vi föll tillbaks, utan snarare att när vi vann bollen skapade vi inget och tappade bollen igen. Vi klarade inte av att kontra och avslutade inte anfallen. Vi kom bara halvvägs och tappade bollen igen.



Hur går dina tankar om spelet hittills?

Vi måste ge spelarna tid att spela ihop laget Charles kom när träningsmatcherna var över och under försäsongen har vi gått runt på de flesta spelare istället för att spela ihop en startelva. Vi ville få så många spelare som möjligt i bra form eftersom vi inte spelade några B-matcher. Vi är ännu inte samspelta, men ger vi det lite tid blir vi bättre och bättre, de är jag säker på.



Men du måste vara relativt nöjd med anfallet?

Vi gör ju mål även om vi inte skapar så mycket i matchen mot Vasalund. Det kunde blivit fler mål med bättre skärpa och kyla i avsluten, men mest glad är jag över det "jävlar anamma" som finns i laget och som gör att vi vinner även när spelet inte stämmer. Det är en viktig egenskap för att få den stabilitet som vi eftersträvar.



Hur påverkar det spelarna att ha så täta matcher?

Det är ju lika för alla lag. Brage slog ut AIK ur cupen förra onsdagen och spelade seriematch på söndagen och gjorde det bra. Det är samma för alla lag. Så pass vältränade är vi att det inte ska vara några problem.



Vad vet du om Brage?

Idag vet jag inte speciellt mycket. Vi har deras match mot GAIS på video och den ska jag se, dessutom får jag ytterligare information inför matchen.



Brage har inlett serien bra. Vad blir det för spelbild?

Brage är nykomlingar precis som GAIS och är självklart inspirerade när de kommer ut till dessa matcher i början. Jag tror att vi kommer ha mer boll än Brage, där de försöker kontra och utnyttja våra misstag.
Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩