Inför Assyriska-IK Brage med Bernt Ljung



Grattis till segern mot Friska Viljor senast?

Tack. Det var en match som vi också hoppats vinna så det var skönt, så får man väl säga.



Ni har fått en bra start på serien i år, två oavgjorda och en seger! Det måste kännas stabilt?

Det känns bra. Säsongen 2002 fick vi en dålig start. Vi kom aldrig ikapp och det slutade med att vi åkte ur, så en bra start är inte fel. Sedan får vi se vad som händer framöver, men nu har man lite marginaler.



Får samtidigt passa på att gratulera till det snabba återtåget till Superettan.

Tack, vägen tillbaks till Superettan är lite problematisk då det krävs både serieseger och kvalseger. Vi hade det självklart som mål, men vägen är kantad av fällor och faror. Det känns oerhört skönt att vi lyckades och för föreningen var det nödvändigt att vi gjorde det på så kort tid som möjligt. Annars hamnar man vid ett vägskäl då frågan är om de etablerade spelarna blir kvar eller inte.



Vad anser du vara er styrka som lag?

Jag tycker att vi har ett lag som är bättre än vad många tror. Visst är vi nykomlingar i år, men Brage är inga nykomlingar på den här nivån. Vi har många spelare som står i zenit av sin karriär i kombination med nya förmågor. Vi har en intressant trupp med hög potential.



Är du nöjd med truppen eller är det något du vill förstärka?

Nej, jag är nöjd med det spelarmaterial vi har. Med tanke på de krav som ställs på oss är materialet så bra att vi klarar av de kraven. Men om vi ska spänna bågen och sikta på Allsvenskan, så måste truppen breddas. Men detsamma gäller för övriga lag, så jag klagar inte.



Vad har ni för profiler i laget?

Alla är profiler på sitt sätt. Vi har en intressant målvakt i Gerhard Andersson och dessutom två mittbackar som varit värdefulla, Mattias Östberg och Daniel Karlsson, nyförvärv från Halmstad. Fredrik Bengtsson på mittfältet, som spelat många år i föreningen, och även Jimmy Rajala i anfallet. Just på anfallssidan har vi bra konkurrens och där har vi flera bra möjligheter. Men i ett lag har du 11 spelare och alla är värdefulla för lagets framgång.



Hur bra koll har du på Assyriska?

Inte så jättebra koll, men den koll som jag anser nödvändig. Jag har sett er spela på Domnarvsvallen och vi har även spelat mot era juniorer samt i reservlagsserien. Tycker att jag har ganska bra koll. Det finns andra lag som jag har sämre koll på om man säger som så.



Vad blir det för spelbild?

Det är svårt att säga. Det kan bli hur som helst. Om Assyriskas spelare vaknar på rätt sida kan vi få det svårt, vilket man kunde se förra året under er Cupresa då ni var fantastiskt bra. Det har man fortfarande på näthinnan. Sedan har ni varit lite ojämna i andra matcher, men jag tycker ändå att det är lite konstigt att ni inte nämns som tänkbart topplag. I era bästa stunder är ni riktigt bra och det finns stor potential hos er trupp. Jag räknar med en mycket svår match för vår del och ni har också startat mycket bra. Det kan bli så att Assyriska har mycket boll och vi får ställa in oss på att attackera vid omställningar, men det kan också bli tvärtom.



Slutligen, vad tror du om årets Superettan?

Jag kan inte uttala mig så mycket om kvalitén eftersom jag inte såg så många matcher förra året. Men jag tycker att det flesta lag verkar riktigt bra. Dessutom är Brage och GAIS med sina supportrar en liten färgklick för Superettan anser jag. Friska Viljor är ett norrlandsinslag som också behövs så att hela Sverige är med i serien. De tog sig upp rättvist. De har börjat lite ryckigt, men de tar sig allt eftersom. Det var väl inga kanonlag som kom ner från Allsvenskan, vilket öppnar för andra lag att ta sig upp i år. Flera lag med ambitioner kan få fäste i toppen tror jag.
Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩