Inför Assyriska-Friska Viljor FC med Conny Karlsson



Grattis till segern senast. Det börjar bli en trevlig vana att alltid gratta dig.

Tack, det är klart att vi är glada att vi tar de här tre poängen, självklart. Även om vi inte är nöjda med det vi presterar och hur det ser ut rent spelmässigt, men tre poäng är det viktigaste i dagsläget.



Varför slog vi Brage?

Jag tycker att vi spelade ett bra försvarsspel med Erland i spetsen. Sedan har vi två forwards som är väldigt bra och skapar chanser ur ingenting och gör mål på sina få lägen.



Du måste vara nöjd med att målproduktionen fortsätter?

Självklart, men mest nöjd är jag med att vi tätat igen efter de två inledande omgångarna och om vi fortsätter spela ett bra försvarsspel, vilket vi nu visat att vi klarar av, så lär våra forwards fortsätta göra mål. Mest nöjd är jag alltså med att vi tätat igen.



Du har tidigare sagt att mittfältet inte fungerar optimalt?

När jag talar om försvarsspel och anfall ingår självklart även mittfältet i detta. I försvarsspelet anser jag att mittfältet gör ett kanonjobb, men när det gäller anfallsspelet hackar det lite i maskineriet. En förklaring kan vara att vi har tre nya spelare på mittfältet.



Du funderar inte på att testa några nya alternativ där?

Jag funderar varje dag.



Ivan verkar vara bra nu. Är han med från start nästa match?

Vi får se. Det är riktigt som du säger, men vi som följer honom från dag till dag vill vara försiktiga. Han missade hela försäsongen och hade inte mycket grund att stå på. Det råder ingen tvekan om att han är en bra fotbollsspelare, men vi ska vara på det klara över att han inte är i samma form som i höstas. Det måste vi lägga i vågskålen när vi bestämmer vem som ska spela.



Hur har det annars sett ut på träningen den här veckan?

Det har sett bra ut. Vi spelade en B-lagsmatch under måndagen och hade träning i tisdags. Alla är i träning och det ser positivt ut. Andreas är tillbaka från sin skada och det börjar närma sig att han kan spela igen.



Vad vet du om Friska viljor?

Vi har mött dem i en träningsmatch i vintras och sedan ska vi se om vi inte kan få lite mer information mot slutet av veckan.



Vad är faran med nykomlingar i början av säsongen?

Nykomlingar brukar spela på inspiration i början av säsongen. Friska Viljor har ännu inte tagit poäng och då är det livsfarligt att möta ett sådant lag. Ödmjukhet och en viss portion respekt för motståndaren är avgörande. Det har gått bra för oss hittills och då finns det en risk att man förr eller senare går i fällan, men det hoppas jag att vi ska slippa.



Vad blir det för matchbild mot Friska Viljor?

Jag tror att vi har mycket boll och Friska Viljor lär ta vara på våra misstag när vi anfaller och försöker kontra.



Hur är stämningen i truppen nu när vi tillhör tabell-toppen?

Alla idrottsmän tycker självklart att det är roligare att spela match när det ser bra ut rent poängmässigt. Det skapar en positiv atmosfär som smittar av sig till alla.



Och hur är det att vara tränare för ett topplag?

Det är mycket lättare att vara tränare (skratt).
Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩