Inför Assyriska FF - Åtvidabergs FF med Nadir Benchenaa

Gabriel Ucar spelade premiärmatchen mot Norrköping som vänsterback, han gjorde det riktigt bra. Men en skada på Ucar gjorde att Nadir Benchenaa, nyförvärvet från Hammarby, fick ta klivet ner från platsen som vänsterytter till backlinjen. Nadir har främst gjord sig känd som en snabb, offensiv och irrationell spelartyp, med en härlig vänsterfot. Allt som oftast kommer han till inläggslägen med denna vänster, men lika ofta kan han bryta in bollen vid fötterna mot straffområdesgränsen. Det som först såg ut som en halvknackig defensiv, har successivt förbättrats och numer ses han som ett riktigt bra alternativ på vänsterbacksplatsen. Senast hade han ett läge att skjuta hem de tre poängen mot Falkenberg på stopptid, men tyvärr gick skottet rakt på målvakten. Nu blickar Nadir, liksom hela Assyriska, fram mot hemmamatchen mot Åtvidaberg.


Först och främst, vad tycker du om förra matchen mot Falkenberg?
- Nja, det var väl inte den bästa matchen vi har gjort. Men vi lyckas ta ledningen till slut, men tyvärr så räcker inte det till. Det var riktigt synd att vi inte kunde vinna den.


Du fick ett jätteläge på stopptid, vad hände?
- Ja, men jag spelade vänsterback, men med en stund kvar fick jag gå upp som anfallare. Jag fick bollen i straffområdet men lyckades inte sätta dit den. Det var synd, men så är det ibland.


Tidigare mötte ni Degerfors i en väldigt konstig match med otroligt många missade målchanser, kan den matchen ha suttit i huvudet mot Falkenberg?
- Nej, det borde den inte ha gjort. Jag tycker att vi borde ha blivit starkare av den. Men tyvärr blev det precis tvärtom.


Du har spelat vänsterback i nästan alla matcher den här säsongen, vad tycker du om den positionen?
- Jo, men jag trivs som vänsterback. Jag tycker att jag börjar hitta positionerna bättre och bättre, börjar känna mig lite säkrare. Så jag har inga problem som helst med att spela vänsterback.


Gabriel Ucar är snart tillbaka, tar du steget upp i banan då eller blir du kvar på vänsterbacken?
- Jag vet inte hur det blir med det där. Det där får Zvesse (Zvezdan Milosevic, tränare) avgöra, det är helt och hållet hans beslut.


Match mot Åtvidaberg väntar, vad talar för att Assyriska hittar spåret igen och vinner?
- För att matchen mot Degerfors var riktigt bra. Speciellt i första halvlek spelar vi otroligt bra och med stort självförtroende. Nu måste vi bara sätta dit den, så ska det här gå vägen.


Avspark: Söndag 25 juni kl 14:00


Plats: Södertälje Fotbollsarena (se vägbeskrivning)


 

Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩