IFK Eskilstuna gästar arenan på söndag

  BLI MEDLEM I CLUB 1974 IDAG

  På söndagen är det dags för årets andra hemmamatch och motståndet är IFK Eskilstuna. Det är en anrik klubb som redan år 1921 kröntes med SM-guld. Klubben har mäktat med 14 Allsvenska säsonger, även om den sista var år 1964. Men även om liknande framgångar uteblivit på sistone har klubben ändå klättrat upp och etablerat sig i Division 2.

  Assyriska har inlett säsongen med ett kryss i premiären, följt av en uddamålsseger borta mot Lidingö. På söndag tar laget sig an IFK Eskilstuna som inlett säsongen med att kryssa 1-1 hemma mot Huddinge IF och förlora med 0-2 borta mot Enskede IK. Laget jagar således sin första seger för säsongen på söndag, vilket Assyriska ska försöka förhindra. 

  Senast lagen möttes var säsongen 2020 i Division 2 Södra Svealand där Assyriska gick segrandes ur kampen med 2-0. Den säsongen var speciell i och med att omständigheterna enbart tillät en enkel serie och därav möttes klubbarna enbart en gång.

  Säsongen 2021 slutade IFK Eskilstuna på en elfte plats i Division 2 Södra Svealand med ett bra avstånd ner till nedflyttningsplatserna. 

  Tränare för IFK Eskilstuna är Andreas Fröjdfeldt som gör sin 7:e säsong i klubben och i laget har ett flertal spelare rört sig vidare mot högre divisioner. Truppen har fyllts på med många unga spelare från de yngre leden och andra spelare, vilket gör IFK Eskilstuna till ett väldigt ungt lag. 

  Assyriska som kommer från en seger i senaste matchen vill fortsätta på vinnarspåret, men det kommer inte vara en lätt uppgift mot ett ungt och hungrigt IFK Eskilstuna. Därför räknar laget med ert stöd på söndag.

  Vi ses på söndag 16:00!


  BLI MEDLEM I CLUB 1974 IDAG

  Skribent:Christian Hanna
  Fotograf:Redaktionen
  Dela artikeln