Historisk match borta mot IFK Lidingö FK

Foto: Redaktionen

På söndagen åker Assyriska FF upp för att möta IFK Lidingö i första bortamatchen för året. Lidingö som fyller 90 år i år är en av Sveriges största föreningar sett till antalet licensierade spelare, drygt 3000 idag - men ändå har herrlaget aldrig spelat högre än division 2, dess största sportsliga framgång är kvartsfinal i svenska cupen 1988.

Efter den oavgjorda och händelserika premiärmatchen mot lokalkonkurrenten United IK Nordic är det dags för Assyriska att ta nya tag. Näst på tur står en resa till Lidingö, öster om Stockholm, och match mot IFK Lidingö FK

Matchen på söndag i Lidingövallen blir den första någonsin mellan klubbarna. Lidingö vars största framgång är en kvartsfinal i svenska cupen tog sig till Division 2 år 2016. Förra säsongen spelade de i Division 2 Norra Svealand där de slutade på sjunde plats.

Ny tränare för säsongen är Lucas Karlsson som flyttas upp från den assisterande positionen. Även truppen har genomgått förändringar (i likhet med Assyriska) med en del spelare som gått vidare högre upp i seriesystemet men en del spelare har även kommit in för att förstärka. Laget består av en blandning med spelare från egna leden och spelare utifrån med förhoppningen att slåss i övre delen av tabellen. 

Premiären mot Enskede blev dock inte som Lidingö hade hoppats på, det blev förlust med 1-5 på bortaplan mot Enskede IK.

För Assyriskas del gäller det att samla kraft och ta med sig det positiva från premiärmatchen mot United. Trots att resultatet lämnade mer att önska med två sena mål från United var spelet väldigt bra, men det gäller att kunna avgöra matchen tidigare och inte slappna av i slutskedet av matchen.

Vi ses på Lidingövallen imorgon söndag 16:30!

Skribent:Christian Hanna
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩