BASKET. DAMLIGAN. SM-FINAL.

SOLNA VIKINGS vs BRAHE BASKET

FINAL #3: Ons 21 april kl 19.00, Solnahallen

Ninas krönika från FINAL #2: En seger ifrån Guldet!!!

Det blev en seger även i final #2 mot ett taggad Brahe med 63-70. Matchen var jämn i stort sett i hela 40 minuter. Vi gick till ledning i halvlek med endast 2 poäng och vi konstaterade att vi hade tur att vi inte låg under, med tanke på att vi inte gjorde det vi skulle och vi hade inget vidare bra procent på våra avslut.
Men samtidigt måste jag säga att Brahe spelade bra och de lät oss inte få några lätta poäng. Brahe är ett lag man aldrig kan räkna ut, de kämpar på i 40 minuter och de lät oss aldrig slappna av nån gång under matchen. Vi vet också att ju längre matchen går så blir vi allt starkare och vi orkar stå emot, medan Brahe mattas ut mot slutet. Det kändes jätte härligt när slutsignalen löd, det är starkt utav oss att vinna på borta plan, då det inte är många lag som lyckas vinna över Brahe-gänget i Bamsehallen.
Ett stort plus till Marie Molander som gör en kanon match med hennes härliga kämpa glöd, bra var också vår lagkapten Anna Hofström med en massa viktiga satta trepoängs skott och Cissi Ferm lyckades upprepa det fina försvarspel på Brahes A Bjällmark.
Vi har ännu en gång visat att vi har en härlig lagmoral och att vi verkligen vill vinna tillsammans. Oavsett vem som har en bra dag så känner sig alla i laget delaktiga i segern. Om Johan Enbom tycker att hans lag innehåller många vinnarskallar så har vi minst lika många och de som inte har fått chansen att visa upp sig kommer att få chansen i framtiden att visa vad de går för, men tyvärr så räcker inte spelminuterna till för alla.
Jag vill också tacka Er alla Solna-supporter som kom till Husqvarna för det fina stödet. Ett stort Tack även till Er Brahe-supportrar för en härlig inramning trots att ni var emot oss så var det en härlig stämning. Må bästa laget vinna på Onsdag.
Mitt facit: 19 poäng, 7 returer, 5 steals, 6 assist = Sett till det hela är jag mycket nöjd med min egen insats, bortsett från att jag slängde bort ett inkast under egen korg i ett känsligt läge.:: får bara inte hända