Hattrick gånger två gav tre poäng

Hattrick av Anderson, alla assisterade av Hugo Fernandez

Hattrick av Anderson, alla assisterade av Hugo Fernandez · Foto: Caroline Khamo

Ytterligare en sen fredagsmatch mot ett formstarkt lag med sensommarkänslan smygandes i bakgrunden. Bortamatchen mot Foc Farsta blev målrik och mer spännande än den borde vara.

Om Farsta hade vässat formen innan kvällens drabbning så var Assyriska inte sämre. Efter den starka vinsten mot Haninge och utspelningen senast hemma mot Sleipner kom man ändå  till start som klara favoriter.

Assyriskaspelarna såg taggade ut, vann närkamper och förde spelet den första kvarten. Första stora chansen kom i dubbel bemärkelse kort därefter. Drömspel i mitten, ett inlägg av Eufrat Barmousa tätt efter hittade en för kvällen fenomenal Anderson som prickade ribban på volley och sedan konstsparkade sin egen retur men såg Farstas målvakt fantomrädda till hörna. Assyriska tog över allt mer och skapade ett dussin halvlägen innan man fick nästa stora chans i den 27:e minuten. Ytterligare ett vackert inspel av Barmousa hittar Hugo Fernandez som får felträff och bollen dansar limbo på mållinjen. Linus Hillemar får till ett avslut minuten efter men utan att få utdelning.

Det får istället Farsta som i den 36:e minuten kontrar in 1-0 från högerkanten på ett avslut som Marco Atanakovic borde tagit. Snopet och väldigt oförtjänt. Ordningen rättades till någorlunda då Anderson nickade in kvitteringen på en hörna slagen av Fernandez. Rättvist men fortfarande i underkant.

Efter pausvilan tog Assyriska över matchen ännu mer. Man skapade ett oerhört tryck som Farsta inte kunde ta sig ut från. Det osade mål och så blev det. I den 51:a minuten sätter Anderson sitt andra för kvällen, en fin smekning i bortre. Fint assisterad av Fernandez igen. I detta nu verkade matchen avgöras men från ingenting får Farsta in kvitteringen på ett skott från högerkanten som tar på en bortaförsvarare och ställer Atankovic i målet. Under några minuter biter sig Farsta fast och in i matchen utan att egentligen skapa så mycket oreda.

Med knappa tjugo minuter kvar tar Assyriska ledningen igen. Även denna gång är det Anderson som gör målet och Fernandez som står för framspelningen. En smart lobbnick ställer Farsta målvakt helt. En iskall avslutning och en lika iskall målgest.

Assyriska får bra lägen att stänga matchen kort därefter utan att ta vara på kontringarna. Farsta i sin tur börjar spela mer desperat och får till ett bra nickläge, farliga inspel och kamp utan att riktigt räcka till. Bortalaget avgör matchen helt och hållet på en kvick kontring där inhoppande Ibrahim Niang fint assisterar Sam Kardar som avslutar kliniskt, även han inhoppare ikväll. Tre mål av Anderson, tre assist av Fernandez i en målrik kväll där det fjärde målet förstörde rubriken men räddade hjärtat.  Väl genomförd match som helhet av Assyriska som nu visat att man egentligen är seriens bästa lag rent spelmässigt. Nu återstår det bara att följa upp prestationerna och hoppas på att poängen trillar in.

Nästa match spelas hemma mot Rågsveds IF den 16 september kl 17:00. En match Taofiq Hannioui kommer missa på grund av avstängning.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩