Fortsatt svårt mot Ettan-motstånd

Romario Navarro lånade ut (genom tevekommentatorn) sitt namn till Petar Peric under matchens första 60 minuter, men i matchens sista minuter lyckades han göra Assyriskas reduceringsmål genom en vacker cykelspark.  [FOTO: Redaktionen och NMT Media]

Romario Navarro lånade ut (genom tevekommentatorn) sitt namn till Petar Peric under matchens första 60 minuter, men i matchens sista minuter lyckades han göra Assyriskas reduceringsmål genom en vacker cykelspark. [FOTO: Redaktionen och NMT Media]

Mars sjunger på sista versen och Assyriska jagar matchformen inför premiären 3 april. Idag blev det en lång bortaresa till Östergötland där nyblivna Ettanlaget Motala AIF skulle stå för motståndet. Det blev en match som säkerligen gav flera nya svar till tränarna.

Nästsista matchen på försäsongen blev också den första bortamatchen och säkert den längsta bortaresan för året. För när väl serien kommer igång blir Norrköping den ort som Assyriska FF har längst att åka till denna säsong.

Assyriska ställde upp med Nahir Saliba i mål och en backlinje som bestod av David Durmaz, Nemrud Avrohum, Cihan Gavgacioglu och senaste nyförvärvet Petar Peric. På mittfältet saknades för första gången Rinor Nushi och istället var det Emilio Aydin, Marcus Linday, Victor Åsberg, Adonis Pelagia och Linus Hillemar som bildade ett femmanna-mittfält som skulle bistå ensamma anfallaren Alagi Sosseh.

I matchinledningen såg Assyriska välplacerat ut och hade ett per fina intentioner som testade Motala-försvaret. Därför kom det som chock när Motala i ett ganska snyggt anfall tog ledningen redan i 15 minuten. Assyriska han knappt repa sig innan man fått en straff mot sig bara 10 minuter senare, och 0-2 var ett faktum.

I slutet på första halvlek radade Assyriska upp flera farliga hörnor och målchanser som mycket väl kunde ha resulterat i en reducering. Hörnan av Linday nickades farligt nära mål av Peric och unge Aydin var nära att assistera sin anfallskollega Sosseh, men målvakten räddade på mållinjen. På övertid var Sosseh återigen nära men skottet gick rakt på målvakten.

I halvtid byttes Durmaz ut och Eufrat Barmousa tog hans plats på högerbacken. Andra halvlek börjar som den först slutade där Assyriska är aggressiva och försöker komma upp och hota. Medan Motala i inledningen bevakar sin ledning och försöker kontra på Assyriskas misstag.

I 60:e minuten gjorde Assyriska ett dubbelbyte där Åsberg och Aydin gick ut till förmån för King Hägg Obinongo och Romario Navarro. Ganska direkt efter var Sosseh återigen nära att nicka in en reducering, men missade inlägget med någon centimeter.

Ett anfall senare frispelar Sosseh Navarro mitt inne i straffområdet men målvakten är där och stör utan att det blir en större farlighet av det. Men trots språngnick av Navarro och cykelspark av Sosseh så lyckas inte de rödvita att spräcka målprotokollet.  När Assyriska pressade som mest kom Motala upp i ett anfall på Assyriskas högerkant där man kom förbi Awrohum med ett lågt inspel som möttes av en framrusande Motalaspelare som stötte in 0-3 från nära håll.

Med bara minuter kvar av ordinarie matchtid byttes Yousef Yousef in mot Petar Peric, som matchen igenom misstogs för Romario Navarro av kommentatorn.

Chanser för reducering saknades aldrig under hela matchen men skärpan och kvalitén i avslutsmomenten var inget som Assyriska hade med sig till Motala idag. Den som till slut fick in bollen i mål var Navarro som på en målvaktsretur fick sätta en cykelspark i mål, ett nummer värt större betydelse än en 1-3 reducering i en träningsmatch.

Assyriska har nu endast genrepet mot Sollentuna FK den 26 mars att träna upp sitt anfall och vässa avslutsmomenten på innan premiären mot United IK 3 april.

Skribent:Redaktionen