Fortfarande motvind

Uchenna Ikes mål i 82:a minuten räckte inte till några poäng.  [FOTO: NMT Media]

Uchenna Ikes mål i 82:a minuten räckte inte till några poäng. [FOTO: NMT Media]

Efter två raka förluster och tio insläppta mål i två matcher där försvaret inte alls varit synkroniserat önskade man som supporter att matchen mot IF Karlstad skulle få ett bättre slutöde.

Från senaste startelvan saknades Younas Messaoudi, på grund av skada, Uchenna Ike fick börja matchen på bänken. Istället gjorde Linus Hillemar sin första match från start i Ettan norra och Gino Berg flyttades upp i anfallet.

Matchens inledning bådade gott då Assyriska tog tag i taktpinnen och stod bra upp i närkamperna. Hela laget såg faktiskt taggat ut där alla hjälptes åt att minimera ytorna för bortalaget. Man kunde se att de två föregående matcherna satt sina spår. Det mesta handlar faktiskt om den mentala biten hos laget. Kvalitetsmässigt är det hittills inget lag som varit fotbollsmässigt överlägset.

Mitt i fokuset på när hemmalaget ska ta ledningen bjuder vi Karlstad på straff, det är den tredje raka straffen mot oss på de tre inledande matcherna. Om de två andra varit lite tveksamma var denna solklar. Adi Tahirovic som inte alls kommit upp till samma nivå som året innan tacklade helt osynkroniserat och onödigt långt ut i straffområdet. Första hindret på det mentala testet övervinns då Nahir Saliba räddade straffen.

Nu då? Nu kan det väl bara bli en seger var mina första tankar. Sett till spelet och skapade lägen borde det inte vara helt orimligt. Christian Aphrem och Antonio Yakoub kom igenom några gånger innan mentala hinder nummer två slog till som en kraftfull smocka. I halvlekens sista spark gör gästerna mål på en hörna som fick studsa i straffområdet några gånger för mycket. En chanslös Nahir Saliba fick böja sig för att plocka ut bollen ur nätmaskorna. Det som föranledde hörnan var allt annat än bra försvarsspel.

Det skulle komma ytterligare en mental chock bara sekunderna in på andra halvlek. Bolltapp i mitten ledde till en kontring som avslutades på en nickretur. Väldigt svagt agerande av Assyriska FF och ibland undrar man om detta är möjligt? 0-3 följde tätt efter på en fin djupledslöpning med en rundning av målvakten som pricken över i:et. Mental knock och ridå.

Resterande tid spelades av enligt instruktionsboken, Karlstad backade hem, släppte lite på garden och Assyriska FF vaknade inte till ordentligt. Ett praktexempel på detta var en retur som dansade framför mål och väntade på att slås in, men tyvärr så var inte spelaren alert och hade redan mentalt vikit ner sig.

Uchenna Ike fick in en 1-3 reducering på hörna men alldeles försent alldeles för klent.  Man vinner och förlorar som ett kollektiv, vissa spelare gjorde det bättre än andra men i slutändan måste laget fungera som en helhet och jobba från matchens första minut tills domaren blåser i pipan. För att använda klyschan: man måste vara på tårna.

Man kan vara ledsen, besviken och frustrerad men efter regnet kommer alltid solen. Det är bara att köra på, träna hårt och få gruppen att gå mot samma mål. Resten kommer komma automatiskt, serien är lång och nästa match spelas borta mot HTFF måndag den 26:e april.