Första vinsten inger hopp

Stor glädje efter Antonio Yakoubs 0-2 mål [FOTO: Emanuel Barmasi]

Stor glädje efter Antonio Yakoubs 0-2 mål [FOTO: Emanuel Barmasi] · Foto: Redaktionen

Stockholm och i hjärtat på söder. Assyriska FF kom från tre raka förluster där försvarsspelet sviktat och billiga mål släppts in. Spelmässigt har faktiskt Assyriska FF stått upp ganska bra och ikväll skulle det visa sig stämma även resultatmässigt.

Amani Birigey gjorde sin första match från start detta år då han tog plats på vänsterkanten. Christian Aphrem som haft den platsen tidigare är för tillfället lindrigt skadad.

Inledningsvis såg Assyriska väldigt taggade ut där backlinjen skrek högt och bestämt ut sina instruktioner på svenska blandat med engelska. HTFF som också har ett väldigt ungt lag spelade som väntat, offensivt och med mycket folk framåt.

- Vi har fokuserat mycket på försvar. Vi har nog fokuserat på nollan sedan träningsmatcherna inleddes, men framförallt efter första matchen så har vi hela tiden jobbat mot det. Det tar ju tid, men som du säger, den är viktig, inleder tränare Johan Ländin.

Första kvarten var jämn spelmässigt utan att det för den delen skapades några farliga chanser åt något håll. 0-1 skulle därför komma lite av en överraskning. Uchenna Ike hoppar högst och får pannan på en hög boll inspelad på lite halvchans från Mousa Corso Traore. Bollen letade sig in bakom nätmaskorna och för första gången i år tar Assyriska FF ledningen i en tävlingsmatch. Glädjen och lättnaden kunde man tydligt se på spelare samt ledarna.

Assyriska kunde även ha utökat sin ledning då Antonio Yakoub fick två fina lägen som han dock inte lyckades förvalta. Ena läget var ett friläge där Mousa Corso Traore står för en soloprestation kombinerat med en underbar passning som förarbete. Det bådade gott inför fortsättningen.

Om man nu skulle försöka hitta någon brist under första halvlek skulle det nog vara kantspelet och alla frisparkar som gavs bort. Räknade till ungefär nio frisparkar i närheten av vårt straffområde som andra lag i serien skulle ha förvaltat på ett bättre sätt än dagens motståndare.

Ledningen från första halvlek utökades direkt till 0-2. En svag bakåtnick av en hemmaförsvarare snappades upp som en kobra av Antonio Yakoub, avslutet lika distinkt som ett kobrahugg. Om lättnaden överträffade glädjen vid första målet som var det nog tvärtom denna gång. Hela laget kändes levande och bildade en hög med euforisk glädje. Nu har anfallsparet gjort sina första mål i Ettan Norra.

- Det är viktigt. Det har ju hackat lite. Vi har haft chanser men inte tagit dem. Det är alltid viktigt för forwards att göra mål och idag gör ju båda mål, vilket var viktigt, menar Ländin.

HTFF svarade ganska direkt med att höja tempot och skapa flera reduceringschanser, den bästa av dem räddades av Nahir Saliba. För mig blev den räddningen lite matchavgörande och fungerade som ett lugnande medel. Där och då kände jag att årets första tre poäng skulle bärgas med hem till Södertälje.

Och mycket riktigt blev det så. Matchen avslutades dock med ett drömmål signerad Mousa Corso Traore som på halvvolley skjuter in bollen i bortre burgaveln precis utanför straffområdet. Starkt pressat även av inbytte sjuttonårige Marcus Linday som störde försvaret. Ländin ger sin analys av matchen.

- Den är inte vacker på så sätt att vi ligger lågt och låter motståndarna äga mycket boll och så där. Men jag tycker nog att vi gör det bra och har ändå skarpa lägen. Det är klart att det är nog lite oro för poängen, många lägen ligger vi lite för lågt och blir lite för ängsliga när vi får bollen, men som sagt de tre poängen är det viktigaste just nu, förklarar Ländin.

Hela laget gjorde en gedigen insats och det kommer krävas fler sådana prestationer för att klara av säsongen med bra betyg. En väldigt skön och välförtjänt seger som förhoppningsvis ingjuter lite mod, självförtroende och harmoni i truppen. Även väldigt skönt för tränarstaben att få lite arbetsro inför kommande matcher.

- Ja, det känns ju skitskönt alltså. Fy fan vad vi har längtat efter den här. Det har varit några jobbiga veckor helt enkelt. Segern betyder att vi har visat oss själva att vi är ett bra lag. Vi har visat oss själva att alla måste jobba åt ett håll. Vi har visat att det är en tuff nivå och det krävs 100% arbete, vi har inte råd att göra avkall på något, utan vi måste göra jobbet hela vägen ut, avslutar Ländin.

Nu har vi passerat första hindret, dags att blicka framåt. Nästa match spelas på hemmaplan mot Sandvikens IF 2:a maj kl 16:00.

Länk till matchinfo: Ettan Norra 2021 Matchinformation: Hammarby TFF Herrfotboll mot Assyriska FF 2021-04-26 (0-3) ? svenskfotboll.se


Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩