Första hindret avklarat

En magisk första halvlek inledde kvalspelet

En magisk första halvlek inledde kvalspelet · Foto: Caroline Khamo

Assyriska FF som enligt de flesta borde vunnit sin serie, speciellt med tanke på den spelmässiga kvalitén och övertaget man haft i de flesta matcher man spelat, sadlade om nu för att ta steget upp via kvalspel. Första hindret som skulle avklaras var Friska Viljor som hade tagit sig hela vägen från Örnsköldsvik med annat i åtanke.

Matchen startade friskt och virvlande där hemmalaget direkt visade musklerna.Redan i sjätte minuten prickade Bachir Katourgi ribbans undre kant på en distinkt nick via ett fint inlägg signerad Isa Demir som för övrigt gjorde sin första start på året. Bollen såg ut att kunna vara inne men svårt att säga då Sverige fortfarande inte använder sig av målkameror.

Bara tre minuter senare avfärdar domaren en möjlig straff då Rinor Nushi går omkull. Situationen efter får hemmalaget ett mål bortdömt för offside, även den oklar. Femton minuters markeringen avslutas med ytterligare en straffsituation som Nushi även denna gång inte får till sin favör.

I och med denna start var det klart vilket lag som gick mest för vinsten.

Ledningsmålet låg bara runt hörnet, nämligen i den 18:e minuten. En svepande crosspassning av Demir hittar en finurligt löpande Katourgi som med en magisk nedtagning sätter sig själv i en bra position och helt iskall lobbar in bollen med sin andra fot. Otroligt vackert och värt att applådera dubbelt upp.

I den 25:e minuten kom så även 2-0 på ett skott avlossat likt en kanonkula. För det skottet stod Marcus Linday som regissör. Linday som denna säsong växt till en gigant visade ännu en gång prov på toppkvalitet.

En annan spelare som höjt sig rejält speciellt den sista delen av året är Linus Hillemar. Hillemar var även den person som rev störst sår i Friska Viljors backlinje. Ett av huggen kom i djupled där Hillemar rivs ner och domaren som flera gånger friat blåser straff denna gång. En solklar straff som egentligen borde vara den andra för Assyriskas denna eftermiddag. Fram steg Ferid Ali för att stänga ner föreställningen, straffen blir misslyckad men Ali lyckas knoppa in sin egen retur och 3-0 nästa resultat på den digitala tavlan på arenan.

Halvlekens sista spark träffar ribban och summerar den första halvleken väldigt bra. Totaldominans och stort övertag i antal chanser där klasskillnaden stundtals var enorm.

Andra halvlek började lojt och med ett Assyriska FF som redan befann sig på kvalmatch nummer två. En inställning som brukar straffa sig allt oftare vilket det gjorde även denna gång, men bara en kort bestraffning denna gång.

Domaren blåser straff när Demir fäller en motståndare med timman spelad. Reduceringen slås in med nöd och näppe då Marko Atanakovic så när höll bollen på rätt sida om mållinjen.

Trots reduceringen var inte Assyriska FFs ledning hotad något nämnvärt. Med lite mer fokus kunde ledningen istället vara större. Siffrorna stannade på 3-1, en seger som klart var rättvis.

Friska Viljor försökte men idag var Assyriska FF både starkare och friskare i sitt spel.

Nästa match spelas mot IFK Österåker. Vi önskar laget lycka till och all styrka för att passera nästa hinder på vägen till målet.

Skribent:Mrad Barsom