Förlust i premiären

Under 10 olyckliga minuter i början av andra halvlek punkterade Västerås SK matchen genom att göra två snabba mål. Matchen slutade 3-2 (1-1) till Västerås och precis som tränaren Conny Karlsson förutspått inför matchen handlade det inte så mycket om vackert spel utan mer om kamp och fysik.
Assyriska inledde annars bäst och missade många givna lägen i början av första halvlek. Andreas Yacob-Haddad, som gjorde comeback i serien efter sin skada, inledde på topp tillsammans med Christos Christoforidis och skapade mycket oreda i Västerås backlinje. Det blev följaktligen Yacob-Haddad som gav Assyriska ledningen i den 27 minuten. På egen hand drog han en motståndare i Västerås straffområde och kunde elegant placera bollen utom räckhåll för målvakten.
Men det dåliga underlaget på Arosvallen tillät inte något skönspel och därför hade Assyriska påtagligt svårt att få igång ett strukturerat passningsspel. Ovanligt många passningar hittade inte rätt adress och en del av detta kanske kan förklaras med premiärnerver, men lika mycket berodde det på det ojämna underlaget på Arosvallen som gav bollen en oberäknelig studs.
Något turligt kunde också Västerås kvittera till 1-1 i slutminuten av första halvlek, vilket skulle visa sig bli matchavgörande. Västerås kom nämligen ut från halvtidsvilan stärkta av sin kvittering och inledde en konstant offensiv mot Erland Hellström i Assyriskas mål. Assyriskas backlinje som under försäsongen uppträtt mycket stabilt och varit en avgörande faktor i den förlustfria trenden av träningsmatcher tappade nu helt sitt spel och hade svårt att hitta rätt positioner. Framförallt var det ytterbackarna som uppträdde håglöst och lät sig överlistas gång på gång.
Under de första tio minuterna i andra halvlek slog Västerås den ena djupledsbollen efter den andra bakom Assyriskas backlinje och kunde retfullt enkelt lirka sig förbi på kanterna i princip varje anfall. Därför kom både 2-1 och 3-1 fullt rättvist och siffrorna kunde blivit större om inte Hellström storspelat mellan stolparna.
Assyriska försökte få igång sitt spel, men hade hela tiden uppförsbacke och fick sällan fram den avgörande passningen till anfallet. De få gånger som mittfältet försökte sig på långskott hade man svårt med riktningen på skotten och träffade sällan målet.
Men i den 73 minuten gjorde Conny ett välbehövligt dubbelbyte där han tog in Kabba Samura istället för Christoforidis på topp samt Ivan Isakovic istället för nyförvärvet Alexandros Pappas på mittfältet. Samura och Isakovic blev omedelbart en injektion för Assyriska och kanske borde man ha gjort bytet lite tidigare. Samura ställde till stor oreda i försvaret hos Västerås med sin snabbhet och Isakovic visade upp en bländade teknik i kombination med bra passningsspel. Precis det som dittills saknats hos Assyriska.
I den 85 spelminuten fick Assyriska ett tröstmål när Samura fälldes av målvakten i straffområdet. Yacob-Haddad placerade straffen säkert vid stolpen och fastställde slutresultatet till 3-2. På det hela taget var det en typisk premiärmatch och segern var fullt rättvis sett till antalet kvalificerade målchanser under matchen. Assyriskas defensiv hade uppenbara problem att hålla ihop linjen och måste hitta tillbaks till det lugn man visat upp under träningsmatcherna. Positivt är att nyförvärvet Charles Sampson från Kalamata (Grekland) visade upp en ypperlig bollbehandling och snabbhet. När han väl hittat sätt i sin nya position som vänsterytter blir han definitivt en tillgång för laget.
Västerås SK och Arosvallen fortsätter således vara ett spöke för Assyriska, men närmast väntar GAIS i hemmapremiären den 25 april på Bårsta IP. Den matchen blir en garanterad folkfest eftersom GAIS väntas komma upp med ett stort supporterstöd.
Fakta:
Västerås- Assyriska 3-2 (1-1)
Publik: 2418
Laget:
Erland Hellström
Johan Ländin, Pierre Bengtsson, Zoran Manovic, Ghassan Heamed
Eddie Moussa (83), Alexandros Pappas(73), Dennis Östlundh, Charles Sampson
Andreas Yacob-Haddad, Christos Christoforidis(73)
Avbytare:
Kabba Samura(73), Ivan Isakovic(73), Stefan Batan(83)
Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩