Förlust i återstarten

Återstarten inleddes som serieledare men frågan var om Assyriska FF kunde behålla första platsen. En hel del åskådare hade lyckats navigera sig rätt för en gångs skull och förväntningarna på drabbningen var höga med tanke på första mötet lagen emellan kryddat med tabelläget.

Assyriska kom till start med en ny konstellation där nyförvärvet Andreas Kilit fick inleda som mittback och Cihan Gavgacioglu husera som vänsterback. Även mittfältet fick justeras och spela på nya positioner, Ferid Ali flyttades ut till högerkanten och Bachir Katourgi som släpande anfallare. Justeringarna verkade inte ha påverkat laget något nämnvärt.

Matchen var väldigt jämn där båda lagen verkade avvakta samtidigt som man minimerade riskerna. Lägger man till alla avblåsningarna och avbrotten kändes det som perfekta förutsättningar för ett mållöst möte. Men precis innan halvtimmen hann rinna förbi spelade Gavgacioglu fram en helt omarkerad Alagi Sosseh med ett vackert inlägg. Sosseh använde pannan och rakade in bollen, precis som i första mötet tog Assyriska FF ledningen och såg ut som storleken större.

Men man ska aldrig räkna bort sin motståndare, speciellt inte Nordic United som har spetskvaliteter. Det visade man kort därpå. Ett snabbt inkast, en oförberedd backlinje, lite motlägg men en kvittering som bör nomineras till årets mål i Sverige. Shergo Shehab halvcyklar in bollen efter att ha hoppat rejält i luften. Mycket snyggt och även utjämnat. Innan halvtid kunde även United ta ledningen men lyckades inte förvalta ett fint läge från högersidan på passning av Mostafa El Kabir, förutom målen var detta den enda riktigt farliga chansen under första halvlek.

En jämn halvlek som egentligen inte uppfyllde kraven rent kvalitativt.

Andra halvlek började ännu segare och var rent av tråkig för den objektive fotbollssupportern. Men med tjugo minuter kvar tog Assyriska FF över mer där inbytte Linus Hillemar lös mest. På den korta tiden han fick skapade han ensam lägen för sig själv och för sina lagkamrater. Mellan matchminut 71 till 78 borde Assyriska gjort minst ett mål men det ville sig inte med lägen för Hillemar och dubbla avslut av Rinor Nushi och Gavgacioglu.

Tiden tickade mot heltid och dem flesta verkade överens om det oavgjorda resultatet. Ett rättvist resultat med lite mersmak till Assyriskas fördel. Men från ingenstans på tilläggstid fick Nordic en onödig men korrekt frispark utanför straffområdet. Ett inspel och en armbåge senare krutade man in ledningen. En situation domaren missade men det är sådant man får räkna med. I matchens sista sekunder kunde och borde Assyriska kvittera men missade chanserna man fick.

I och med försluten tappar Assyriska första platsen och får nu agera jägare för att återta serieledningen. Nästa match spelas mot IFK Eskilstuna söndagen den 7:e augusti på bortaplan. Sedan väntar derbyt mot Syrianska FC. Bara att ta ny tag.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩