Delad pott i bottenmötet

Antonio satte ledningsmålet via en vacker frispark i den 65:e minuten [Akrivbild: Morris Esa] · Foto: Morris Esa

När Assyriska FF tog sig till Täby för att möta Täby FK låg fortfarande 2-7 från första matchen lagen emellan på näthinnan. Assyriska FF kom till matchstart med en vinst i bagaget där en väldigt negativ trend på nio försluter på raken bröts. Detta blev en match där båda lagen var mer rädda för en förlust än modet att ta hem alla tre poäng.

I en väldigt trevande inledning var kampviljan det som överglänste spelet. Täby skapade första chansen som Assyriska FF svarade på nästan genast då en förlupen frispark togs ner av Antonio Yakoub men utan att få avslutet på mål. Nästa läge fick Adi Tahirovic på ett distansskott fint framspelad av Gino Berg längs högerkanten. Skottet vållade stora problem för målvakten som till slut lyckades parera bollen till en resultatlös hörna. Mer än så bjöd inte första halvlek på.

Andra halvlek bjöd på desto mer underhållning. Hemmalaget Täby FK får från ingenstans en straff, en situation där domaren lyckades hitta en hands. Trots vilda protester kvarstod beslutet. Hossin Lagoun som gjorde sin andra match från start räddade straffen väldigt välförtjänt. Bara fem minuter senare i den 65:e matchminuten fick Assyriska FF en frispark några meter utanför straffområdet. Fram klev Antonio Yakoub och smällde dit bortaledningen. Efter ledningen kontrollerade Assyriska FF händelserna väldigt bra och stack upp med farligheter. Med lite mer tur och kyla borde matchen ha avgjorts tidigare. Exempelvis hade Antonio Yakoub på passning från Dmitry Zhuralev ett bra läge men lite otur att avslutet gick högt och för rakt på målvakten. Ett annat är Alaghie Sosses läge i boxen fint framspelad även denna gång av Gino Berg. Valet att passa istället för att ta emot och avsluta blev mindre rätt.

Istället kom kallduschen som en blixt från en klar himmel. En chansboll in mot straffområdet som Hossin Lagoun på något sätt tappar, lite störd blev han men ganska billigt ändå. Den lösa bollen snappas upp, avslutas mot ribban ner på linjen och till slut även i nät på nick. Mamadou Diaby var nära att rädda den men föll kort.

Väldigt snöpligt i en match som faktiskt var under kontroll speciellt efter ledningsmålet. Positivt är att laget nu spelat två raka matcher utan att förlora, det är mycket kvar och det är bara att kämpa på hela vägen. Fortsätter vi spela för varandra kan det gå vägen. Assyriska FF borde ligga högre upp i tabellen.

Nästa match spelas borta mot Sandvikens IF den 19:e september. Bara att tuta och köra.

Skribent:Mrad Barsom