Bortkastade poäng

Dmitry Zhuravlev levererade med ett distansskott som nära kom att bli det matchavgörande målet. [Arkivfoto: Morris Esa].

Dmitry Zhuravlev levererade med ett distansskott som nära kom att bli det matchavgörande målet. [Arkivfoto: Morris Esa]. · Foto: Morris Esa

Upplägget behöver man inte upprepa igen. Alla känner till läget och exakt det som krävs för att undvika nedflyttning. För motståndet denna enormt blåsiga höstsöndag stod Piteå IF.

Ett Assyriska som hoppades bygga vidare på vinsten sen förra omgången började väldigt bra med ett fint passningsspel. Det såg kontrollerat och väldigt harmoniskt när man spelade runt bollen. Tyvärr, inte fullt lika effektivt. Matchen i sig var ganska tempofattig där bortalaget inte gjorde så mycket väsen av sig utan stod rätt i sina positioner och avvaktade. Utifrån märkte man att ett poäng med sig från Södertälje skulle nöja gästerna gott nog.

Första riktiga chansen fick Gino Berg som inte kunde förvalta läget vilket varit ganska talande hela säsongen för yttermittfältaren. Alltid nära men får inte med sig poäng från matcherna. Ledningsmålet skulle dock komma efter en mycket vacker soloprestation av Dmitry Zhuravlev. Med bollen vid fötterna rann han genom försvaret och avslutade distinkt i bortre burgavel. Ett otagbart skott som avslutar soloraiden.

Mer hände inte, lagen fortsatte att säkra positionerna tills domaren valde att blåsa av för halvtid.

Andra halvlek liknade den första spelmässigt men med fler lägen för Assyriska FF. Lägen som man helt enkelt borde ta till vara. Inhoppande Antonio Yakoub som kom in runt timman spelad efter en kort tids sjukdom dagarna innan öppnade upp med sin finess och positionsspel. Nämnde Yakoub fick själv ett läge som han sköt högt över. Det bästa läget av alla fick dock Christian Aphrem som helt fri från sidan missade målet totalt. Yttermittfältaren fick väldigt många skottlägen utan att förvalta en enda av dem.

Istället för att punktera bataljen lyckades Piteå IF kvittera med ett drömmål i den 93:e minuten. Väldigt onödigt och väldigt ofokuserat. Piteå IF fick till slut med sig sin pinne hem till Norrland. Assyriska FF får ladda om för bortamatch mot seriesuveränen Brommapojkarna på lördag. En väldigt svår match på förhand som blev svårare när Antonio Yakoub fick ett gult kort i slutskedet. Ett kort som innebär en avstängning. Det var även ett kort som var mer än onödig.

Assyriska FF kunde vid seger skapa sig lite andrum och kliva upp på rätt sida av tabellen men tyvärr blev det inte så. Bytena i matchen var inte heller så lyckade, dem kom alldeles för sent, var för få och tyvärr rubbades balansen mot slutet.

Man får helt enkelt ta nya tag och blicka framåt. Serien lever, hoppet finns kvar och innerst inne vet alla att laget har det som krävs för att klara sig kvar.

Skribent:Mrad Barsom
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩