Bortaseger mot Öster


Assyriska vann dagens bortamatch mot ex-allsvenska Öster med klara 0-2 (0-1) efter ett stabilt försvarsspel av hela laget. Målen gjordes av anfallarna Kabba Samura och Andreas Yacob-Haddad. Genom segern klättrade Assyriska upp på en allsvensk kvalplats och hänger fortfarande med i toppstriden.

- Det var två lag som hade en tuff uppgift mitt i veckan med cupmatcher. Öster slog ut Örgryte ur cupen och vi slog ut Brommapojkarna efter förlängning och straffar, vilket givetvis präglade dagens match, kommenterade tränaren Conny Karlsson från spelarbussen på väg hem till Södertälje.

Assyriska spelade utan defensiva mittfältaren Charles Sampson, som var avstängd inför dagens match, och istället klev Ivan Isakovic in i mitten och Eddie Moussa spelade från start på högerkanten. Det var Öster som förde matchen och hade mest boll, men det var Assyriska som stod för de farligaste chanserna.

- Vi spelade ett lågt försvarsspel och gjorde det riktigt bra. Vi fick några kontringslägen och kunde göra 1-0 i första halvlek, vilket gav matchen ett spel som passade oss, sa Karlsson.

Ledningsmålet kom i den 34:e spelminuten. Det var duktige Stefan Batan som drev upp bollen på sin vänsterkant och kunde slå ett perfekt inlägg till Kabba Samura, som nickade in den i krysset. Batan fick tyvärr kliva av i pausen eftersom han led av hosta och knappt orkade spela i första halvlek. Efter målet försökte Öster lyfta in långbollar centralt mot Assyriskas backlinje, men där stod stabila mittbackslåset Pierre Bengtsson och Zoran Manovic.

- Pierre och Zoran tog det mesta som de har gjort hela säsongen. Dessutom hade vi ett mittfält som funkade mycket bra idag så vi kunde ställa om snabbt, sa en nöjd Karlsson.

Efter pausen klev Melke Demir in istället för Stefan Batan, som inte orkade mer. Trots att Demir inte är någon renodlad vänstermittfältare gjorde han bra ifrån sig. Och i mitten tog Ivan Isakovic och Dennis Östlundh hand om alla bollar. 2-0 kom i den 60:e minuten på en genomskärare från Isakovic. Andreas Yacob-Haddad gjorde en genomlöpning och kunde pricksäkert placera bollen mellan benen på Kennfors.

- Vi höll nollan och de skapade egentligen inte så mycket chanser även om de hade mycket boll. Och de få chanser som skapades var Erland bra med på så det blev aldrig farligt, sammanfattade Karlsson.

Segern gör att Assyriska fortsätter hänga med i toppstriden som utvecklat sig till ett riktigt getingbo där flera lag är med och slåss. Det skiljer bara några få poäng mellan lagen i toppen och mitten. På lördag den 3 juli väntar Falkenbergs FF hemma på Bårsta IP. Falkenbergs FF spelade 3-3 idag mot IK Brage och parkerar på en 11:e plats i tabellen.

Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln än. ⁨Om du är klubbmedlem loggar du in för att lämna en kommentar.⁩