Bekväm seger mot FC Brandbergen

Det blev en målrik seger och ett mål från Alagi Sosseh som bara för någar veckor sedan förlängde sitt kontrakt.  [FOTO: Tiama Esa]

Det blev en målrik seger och ett mål från Alagi Sosseh som bara för någar veckor sedan förlängde sitt kontrakt. [FOTO: Tiama Esa] · Foto: Tiama Esa

Med stormsteg närmar sig säsongspremiären där det stundar ett derby mot United IK Nordic. På vägen dit har Assyriska spelat mot lag från både div 2 och från Ettan. Motståndet idag bestod dock av FC Brandbergen som huserar i divison tre.

Inledningen på matchen bådade gott då Assyriska FF gång på gång löpte genom bortalagets försvarslinje. Emilio Aydin som knackar på dörren till startplats i elvan visade fram fötterna ordentligt under första inledande tjugo minuterna.

Just den första halvtimmen är det man kan ta med sig inför fortsättningen. I matchminut sju rakade Aydin in en retur på ett friläge som Alagi Sosseh borde förvaltat. Minuten senare får Sosseh läge att lobba in 2-0 men bollen räddas ganska bekvämt precis innan mållinjen.

Assyriska FF skulle dock inte vänta länge innan man utökade ledningen. Denna gång avslutade Sosseh en fin framspelning av Linus Hillemar som även han oroade motståndarna på sin kant. Med 2-0 och stora ytor att spela anfallsspel på skulle det komma mer.

Spiken i kistan skulle komma i den 21:a minuten. Marcus Linday levererade en makalös djupledspassning till Aydin som sprang sig fri och väldigt osjälviskt lade upp för en helt ren Hillemar och 3-0 var ett faktum.

Assyriska FF kontrollerade resterande tiden av halvleken och även hela andra halvlek som i ärlighetens namn inte innehöll något värt att framhäva förutom Iliam Özmens 4-0 mål där han påpassligt höll sig framme på en retur och satte skottet stenhårt längs backen. Några halvchanser till blev det för hemmalaget, men inget som behöver större omnämnande.

Efter 4-0 blev spelet segare och väldigt baktungt där anfallsspelet lyste med sin frånvaro. Ganska normalt med tanke på alla byten och resultatet.

Nästa match spelas på bortaplan mot Motala AIF IK 19:e mars kl 13:30.

Skribent:Mrad Barsom