Assyriskas unga P19 i allsvenskt kval

SE MATCHEN LIVE HÄR!

Årets seriespel var otroligt jämnt och en seger i sista gruppspelsmatchen hade laget kommit tvåa i sin serie - nu slutade man fyra och det säger lite om hur jämn serien var. Vi får inte heller glömma att laget är väldigt ungt och ändå lyckas man hävda sig på denna nivå.

När kvalet hade lottats hamnade Assyriska i en grupp med IFK Haninge, Karlslund och Degerfors. Vinnaren i denna enkelserie, går vidare till ett ytterligare kvalspel om en plats i Allsvenskan nästa år. Assyriska förlorade första matchen med 2-1 borta mot IFK Haninge och behöver således vinna hemma nu på lördag mot Karlslund för att ha kvar chansen att gå vidare vidare. En spännande och tuff match väntar. Kvalspelet avslutas sedan i en bortamatch mot Degerfors den första helgen i oktober.

Förutom spelarna som är födda 2003 spelar också två killar födda 2002 i laget. Det innebär att samtliga spelare får spela i P19 även nästa år och det bådar gott för framtiden även om det skulle vara så att laget faller i årets kvalspel. Erfarenheten och rutinen från årets P19 spel kommer att göra stor skillnad och vara till stor nytta nästa år. Alla spelare utom de som är födda 2002 får faktiskt spela i P19 hela två år till, därför är det verkligen en fin bedrift som laget har gjort i år - framtiden ser ljus ut.

Förutom seriespelet har detta lag även spelat i DM för juniorer. Här är laget framme i semifinal mot FC Somtuna från Eskilstuna, semifinalen spelas söndagen den 11 oktober hemma på arenan (även denna match siktar vi på att livestreama). I den andra semifinalen möts AFC Eskilstuna och Katrineholm.

DM har varit en framgångssaga för det "gamla 03-laget" som vunnit DM för pojkar födda 2003 hela tre år i rad. Dock så kan vi räkna med att det blir betydligt tuffare i år då laget klivit upp och spelar DM för juniorer. Här får spelarna vara födda 2001 så det är många duktiga spelare med i de fyra lagen som återstår - en tuff och spännande avslutning är att vänta med andra ord.

Om vi tittar lite i kristallkulan för detta P19 väntar sedan spel i Ligacupen längre fram. Här är inga matcher utsatta ännu, det vi vet är att det kommer att vara grupper om fyra lag i varje och att Ligacupen drar igång den 14-15 november.

Det är med andra ord full aktivitet och spänning även i laget under A-laget. Det är verkligen en spännande och härlig avslutning på säsongen för föreningen som har kittlande matcher på såväl junior som seniornivå framför sig. Nu gäller det bara att plocka fram rätt inställning och vilja och kämpa hela vägen i mål.

SE MATCHEN LIVE HÄR!
Assyriska FF
© Copyright 2021