Assyriska värvar explosiv försvarare

  Cihan Gavgaciouglo blir Assyriskas först nyförvärv för 2022, en vänsterfotad försvarare som bidrar med poäng. [FOTO: Mrad Barsom]

  Snön faller och ett nytt år tar ny form. Ett år Assyriska FF tillbringar i division två. Arbetet med truppen som ska kliva upp igen har redan börjat. En av dem första pusselbitarna är Cihan Gavgacioglu. Redaktionens Mrad Barsom har träffat Cihan och möttes av en vältränad, stabil och tydlig ung spelare i sina bästa år.

  Cihan kommer till Assyriska FF med den klara målsättningen som tränarna och föreningen satt tillsammans, nämligen att ta steget tillbaka till Ettan.  En väldigt vältränad 25-åring med ett efternamn som på turkiska betyder "bråkmakarens son". Cihan lugnar ner mig med att säga att namnet är en del av hans karaktär men utan att det för den delen skapar bråk.

  - Den speglar mig som en aggressiv och explosiv försvarare med en attityd där bra prestationer är mer regel än undantag, skyndar han sig att förklara.

  Cihan kommer närmast från Segeltorp men har även haft sejourer i Newroz. Hans fotbollsuppfostran som ungdom har han från AIK men främst Hammarby IF. Hans bästa position är som mittback men är inte främmande för vänsterbacksplatsen och yttermittfältare.

  Vad är dina bästa egenskaper som människa och fotbollsspelare?

   - Jag är först och främst en person med skinn på näsan och som fick ta vuxenansvar i en tidig ålder. Sprungen från förorten pendlade jag själv redan som elvaåring till träningarna i Stockholm. Det har format mig till en stabil person med ledaregenskaper och ett ständigt driv. Som fotbollsspelare är jag mycket spelskicklig i både spelet med fötterna och att läsa av situationer. Jag har även ett oerhört bra skott.

  Några svagheter då? 

  - Högerfoten om jag får välja ett förbättringsområde. Med andra ord är jag vänsterfotad, haha.

  Varför blev det Assyriska FF? 

  - Jag fick erbjudanden från andra klubbar även klubbar högre upp i seriesystemet, men Assyriska FF presenterade sig på det bästa sättet med sitt långsiktiga mål att spela Superettan inom tre år. En annan viktig del var tränarna som jag haft tidigare i Segeltorp. Hellre att spela för ett lag som går mot vinst i en lägre division än att rädda kontraktet i en högre serie. Jag längtar redan till säsongstart och att börja lära känna grabbarna i omklädningsrummet.

  Nu när lagen är klara för vår serie, vilka lag tror du kommer vara med där uppe? 

  - Det är många bra lag i vår serie, men om jag får välja några så tror jag på oss själva ,Karlberg och United Nordic.

  Samtalet flyter på i ganska lugnt tempo där allt mellan himmel och jord diskuteras. Cihan pratar mycket om hur talanger går fel, inte får chansen och felprioriteringar. Privat jobbar han som elevassistent i Botkyrka Friskola. Han har ingen speciell förebild utan ser sig själv som sin egen mentor där den tuffa uppväxten format honom till den han är idag.

  Han gillar Felipe Melo, den aggressiva brassen som spenderade flera år i turkiska ligan och äter helst kyckling i alla former. Cihan Gavgacioglu är helt enkelt en intressant person som kan bli den dynamiska spelaren Assyriska FF behöver. En kämpe med spelskickliga fötter. Föreningen välkomnar Cihan till Södertälje, laget och önskar honom all lycka i Assyriska FF.

  Skribent:Mrad Barsom
  Fotograf:Mrad Barsom
  Dela artikeln