Assyriska på lekhumör mot Stocksund

Linus Hillemar var på anfallshumör mot Stocksund och fick nöja sig med två mål. ARKIV · Foto: Tiama Esa

I den andra träningsmatchen denna säsong fick Assyriska FF besök av grannen IFK Stocksund som förra säsongen klarade av kontraktet i ettan i sista stund. Stocksund är ett lag som gärna spelar fotboll och på förhand såg mötet väldigt intressant ut. Trots tunga februari stående i farstun såg matchförutsättningarna bra ut. En fin gräsmatta och luft som var fylld med syre, med andra ord perfekt fotbollsväder.

Hemmalaget ställde upp med en elva som varit med tidigare kryddad med några provspelare. Matchen hann knappt komma igång innan Assyriska skapade ett friläge som Linus Hillemar missade. Kalibreringen är med andra ord redan igång. Förspelet stod Kevin Jarett för .

Hemmalaget tog tag i taktpinnen och dikterade det mesta inledningsvis. Åtta minuter in i matchen fick man utdelning då Hillemar avslutade en passning av Dimitri Zhuravlev, som tillhörde Assyriska senast laget spelade i Ettan 2021. Denna gång får bollen en touch på Stocksund försvarare och letar sig bakom maskorna.

2-0 kom när knappa kvarten spelats. Målet var en väldigt fin aktion som Jarett drev upp, djupledspassade fantastiskt till Hillemar som kliniskt ökade på ledningen. Hillemar tvåmålsskytt så långt.

Mycket av första halvlek handlade om just Hillemar och Jarett som ofta hotade. Dimitri skulle även han få chansen att göra mål men missade sitt läge även den framspelad av Jarett som för dagen axlade en roll som anfallare. Gästerna i sin tur skapade väldigt lite på offensiv planhalva och såg stundtals lite vilset ut.

Till andra halvlek byttes det en hel del som i början tog bort momentum i tempo och kvalité. Klassiskt träningsmatchssyndrom på en begynnande försäsong. Bortalaget skapade sitt första läge i matchminut 46 via högerkanten men utan att få utdelning.

Förra årets poängspelare nummer ett Hugo Fernandez som ofta höll i bollen för länge tog ner en förlupen boll drev mot mål och skapade sig ett friläge som han dock avslutade på målvakten. Då hade klockan tickat 52 minuter med Assyriska som fortfarande dikterade villkoren.

Men sen slog blixten ner, ett distansskott som egentligen inte ska skapa några som helst problem tappas snöpligt enkelt in av inbytte målvakten Jakob Rhawi som ersatte Marko Atanackovic. Blodad tand för IFK Stocksund som ganska tätt efter fick ett dubbelfriläge som Rhawi fantastiskt revanscherade sig på. Snabba parader håller kvitteringen borta.

Dubbelräddningen blev till slut markören för avslutningen som Assyriska tog vara på. 3-1 rullades enkelt in av Ahmed Jehnani på en vacker genomskärare signerad Sam Kardar. 4-1 borras in av vår egen fransos Kilian Denoual efter en tilltrasslad hörna. Påpassligt och verkligen ett mål man tar med sig längre fram när säsongen kickar igång. Är det något Assyriska FF ska bli bättre på är att hålla sig framme på returer och ibland få med sig de enkla målen.

När domaren visslar i sin pipa har 91 minuter passerat och Assyriska FF vinner välförtjänt med klara 4-1. Som många gånger förut är träningsmatcher bara ett verktyg för att observera,testa och kunna förbättra. Nästa chans till förbättring kommer vara söndag den 11:e februari hemma mot FC Arlanda kl 13:00.

Skribent:Mrad Barsom