Assyriska körde över Husqvarna i genrepet

VAGNHÄRAD. I den sista träningsmatchen inför seriestarten mot Västerås på söndag körde Assyriska bokstavligen över div 2 laget Husqvarna. Anfallsspelet kom igång ordentligt och slutsiffrorna fastställdes till solklara 6-0 (4-0).


Tränaren Conny Karlsson valde att matcha ordinarie startelvan i måndags för att slipa de sista detaljerna inför premiären mot Västerås SK. I princip är det klart vilka som börjar från start på de flesta positioner, utom högerbackspositionen där Johan Ländin och David Durmaz konkurrerar om platsen samt i anfallet där nygamle Andreas Yacob-Haddad gjort något av en succécomeback och aspirerar på platsen bredvid Christos Christoforidis


Både Yacob-Haddad (ett nickmål) och Samura (två mål i andra halvlek) imponerade stort mot Husqvarna samtidigt som Ländin och Durmaz spelade stabilt i varsin halvlek.


- Vi har tre bra anfallare som slåss om två platser. Det var bra att det lossnade för Kabba samtidigt som Andreas gjorde en bra match. Konkurrens är alltid bra, sade en nöjd Conny Karlsson efter matchen.


Tidigare har Assyriska haft svårt för att spela mot defensiva lag och inte fått igång sitt eget spel. Men mot Husqvarna hade man hög fart och få tillslag. Glädjande var att kantspelet som tidigare lyst med sin frånvaro kom igång ordentligt. Eddie Moussa levererade ett målpass och gjorde även själv mål.


- Det känns bra, jag är lite starkare och det är skönt att få spela från start utan att bli utbytt, sade Moussa om sin insats.


1-0 gjorde Zoran Manovic på en hörnsituation och 2-0 sköt Christos Christoforidis med vänstern efter förarbete av Dennis Östlundh. 3-0 gjorde Moussa på ett hårt långskott där Ghassan Heamed och Östlundh drev upp bollen. 4-0 gjorde Yacob-Haddad på nick efter ett hårt inlägg av Moussa. Allt detta i första halvlek.


Samura kom igång

Mål nummer fem och sex var signerade Kabba Samura som äntligen verkar vara på gång inför seriestarten. Han har haft det lite tungt under försäsongen och målen har uteblivit, men mot Husqvarna var han ordentligt revanschsugen. Förarbetet stod återigen Östlundh för och visade prov på vilken klasspelare han är när han är på spelhumör.


Assyriska spelade mycket bra framåt och höll tätt bakåt, främst tack vare en storspelande Erland Hellström i målet. Förra säsongen var det främst defensiven som brast, men nu fungerar samspelet mycket bättre mellan målvakt och backlinje. Kan Assyriska fortsätta spela stabilt i defensiven, så kan det bära riktigt långt i serien.


LAGUPPSTÄLLNING

Erland Hellström
Johan Ländin (45), Pierre Bengtsson, Zoran Manovic, GHassan Heamed (75)
Eddie Moussa, Dennis Östlundh (60), Alexandros Pappas (75), Charles Sampson
Andreas Yacob-Haddad (45), Christos Christoforidis


Avbytare:

David Durmaz (45), Michel Noyan (45), Ivan Isakovic (60), Rabi Jaqueb (75), Kabba Samura (45)
Skribent:Robil Haidari
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩