Assyriska jagar fortfarande formen inför seriepremiären

Marcus Linday och Linus Hillemar jagar ett mål i anfallet.  [FOTO: Redaktionen]

Marcus Linday och Linus Hillemar jagar ett mål i anfallet. [FOTO: Redaktionen] · Foto: Redaktionen

Till lördagens träningsmatch var det förra årets antagonister Täby FK som kom på besök. En säsong som började med stora siffror och slutade på mållinjen. Som med allt annat så går tiden vidare även i fotboll. Nu var det träningsmatch och typiskt försäsongskänsla när tränardoun testade både nya spelare och spelplan.

Ny säsong och nya utmaningar står inför dörren och Assyriska FF testar spelsystem och nya spelare. Denna match var inget undantag.

För att vara en träningsmatch så inleddes spelet ganska bra med många fina passningskombinationer från båda lagen.

Det skulle dock dröja till den 17:e minuten innan det första skottet på mål avlossades. Vår egen King Hägg Obinongo testade Täbys målvakt men utan resultat. Några minuter senare rann Antonio Yakoub igenom på högerkanten och avslutade i burgaveln med sin vänster, lite närmare men fortfarande lika på tavlan.

Det skulle dröja dryga halvtimmen till första målet, tyvärr var det Täby som slog till med en fin bredsida på ett inspel lite snett bakåt. Täby FK skapade lite oreda även anfallet efter där målvakt och försvar inte kommunicerade ordentligt.

Innan pausvilan skulle dock Assyriska FF få en mycket farlig möjlighet att kvittera då King återigen finns med i handlingarna. Ett fint anfall hela vägen på två tillslag och klappspel men tyvärr är avslutet för hastig och för rakt på målvakten. Lagen går ut till pausvila med ställningen 0-1.

Efter en godkänd insats i matchens första fyrtiofem minuter blev den andra halvleken en stor besvikelse. Den inleddes med att laget tappar fokus, fortsätter med att släppa in boll nummer två i den 52:a minuten och bara av farten även 0-3. Innan matchen helt tappar i betydelse av dem ca femton bytena båda lagen kombinerat är det nämligen öppen gata flera gånger om för Täby FK att öka på sin redan bekväma ledning.

Med lite skärpa kunde bortalaget matcha förra årets premiärsiffror. Om Täby FK ännu en gång var nära sjunde himlen var Assyriska FF fortfarande på jakten efter formen och något att kunna kalla anfallsspel. Slutet blev en nedräkning där juniorerna som byttes in blev glädjeämnet i en halvlek där Assyriska FF inte alls bjöd upp till dans.

Resultatet och spelkvaliteten är en indikation på att laget just nu fortfarande har en bra bit kvar för att räknas som slagkraftigt, även i divison två. Med det sagt saknades en hel del spelare och i kombination med tung fysisk träning kanske det är lättare att förstå helheten.

Det är bara att fortsätta kämpa och vässa formen, säsongspremiären närmar sig med stormsteg.

Nästa match spelas mot FC Brandbergen 12:e mars kl 16:00 på arenan.

Skribent:Mrad Barsom